<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

És mi mindenre lesz szükség hozzá?

Egy cég létrehozása minden országban eltérő módon zajlik, Magyarországon egy legfeljebb pár napos ügyintézést, de gondos előzetes tervezést igénylő folyamatról van szó. Hiába van egy jó ötletünk, komoly elhatározásunk arra vonatkozóan, hogy mi az, amit csinálni szeretnék, ennek megvalósítására, a hogyan kérdések megválaszolására is szükségünk lesz. Ebben és a folyamat egyszerűsítésében ma már nem kell feltétlenül kizárólag magunkra hagyatkoznunk, a Logosz szolgáltatásai komolyan megkönnyítik minden induló vállalkozó dolgát.

Hogyan kezdjünk bele a munkába?

Egy elhatározással és további rengeteg döntéssel indul a folyamat. Először is a legfontosabb, hogy legyen egy ötletünk, amit meg szeretnénk valósítani. Ha ez megvan, a következők várnak még ránk:

Üzleti terv elkészítése: Az üzleti terv tartalmazza a vállalkozás céljait, stratégiáját, piaci helyzetét, pénzügyi tervezését és az alapítók részvételének pontos leírását. Ez talán felesleges bonyodalomnak tűnik, de komoly hasznát vehetjük majd, hiszen ez segíthet abban, hogy a fantázia valósággá váljon.

Cégnév választása: Fontos lépés, hogy kitaláljuk a cégünk nevét. Ennek a névnek egyedinek kell lennie, és semmi esetre sem lehet olyan, amely más cég nevével megegyezik. Nem csak marketing szempontból szerencsétlen, a bejegyzés sem megoldható ilyenkor. Természetesen az alapító okirat megírásakor a pontos tevékenységi köröket is meg kell majd határozni. A továbbiakban szükségünk lesz arra, hogy meghatározzuk a cég székhelyét, azaz címét is. Itt érdemes átgondolni, hogy rendelkezünk-e olyan saját ingatlannal, amit erre a célra fordítanánk, illetve megoldható azon is, hogy mindig lesz-e valaki, aki elérhető a cég székhelyén. Ha az előbbiekben bizonytalanok vagyunk, már léteznek erre fókuszáló szolgáltatások, amik a székhellyel kapcsolatos feladatokat ellátják. Ha pedig a cégbejegyzés is lezajlott, létrejött a cég adószáma is, már csak a bankszámlaszám nyitására lesz szükségünk.