2019. február 6. 07:35

Nem változtak az előfizetési díjak.

A mai nappal - levetve a Magyar Idők nevet - Magyar Nemzet címen jelenik meg a kormányhoz legközelebb álló országos politikai napilap.

A Magyar Nemzet nyitóoldala A Magyar Nemzet nyitóoldala

A korábbi honlap, amely Magyar Idők alatt futott, nem frissül, az ott olvasható tájékoztatás szerint a korábbi cikkek gyűjtőhelye marad.

"A Magyar Idők napilap nevet váltott, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven jelenik meg. Ez az oldal, a magyaridok.hu ettől az időponttól nem frissül, archívumként működik. A Magyar Nemzet – Polgári Napilap elérhetősége www.magyarnemzet.hu" - olvasható a múzeummá vált honlapon.

 

A Magyar Idők az egykori gazdasági napilap, a NAPI Gazdaság bekebelezésével indult, 2015 szeptemberében. A módszert más lapok esetében is alkalmazták a miniszterelnökhöz feltétlenül és kritikátlanul lojális kormányközeli médiaemberek: a Figyelő című, nagy presztízsű üzleti hetilapot Schmidt Mária főideológus cége vásárolta meg, hangolta át, a kormánypropaganda szolgálatába állítva. Vagyis mindkét esetben egy elismert, szakmai körökben megbecsült kiadványt vásároltak fel, verték szét a jól működő műhelyeket, ahelyett, hogy saját lapot alapítottak volna. Szintén közös vonás, hogy a váltás előtti időszak archívumát elérhetetlenné, kereshetetlenné tették, vagy elrejtették, mintha nem is létezett volna. A múltat végképp eltörölték...

A poraiból újjáéledő, de a legutóbbi, a választások után szélnek eresztett - a kormánnyal szemben kritikus - szerkesztőséggel semmilyen szellemi közösséget nem vállaló Magyar Nemzet főszerkesztője, Ballai Attila egy nyugodt, békés hangvételű kiadványt ígért. Belenézve a magyarnemzet.hu cím alatt futó portál kínálatába, megállapíthatjuk, hogy a hangvétele valóban mérsékeltebb (egyelőre), mint a Magyar Időké volt. A publicisztikák visszafogottak, az egyikben Nyitnikék címmel a tavaszvárásról, földillatról, a kert eldugott részeinek rendezéséről ír a szerző, a Magyar Nemzet megjelenését köszöntve.

A lap előfizetési díjjai nem változtak, a 12 havi előfizetés továbbra is 34 680 forint - derül ki az új honlapon.