2p

Elindul az elektronikus adóbevallás újabb fejezete, örülhetnek a vállalatok.Jövőre lehet tesztelni az új rendszert.

Az adóhatóság ismételten arról tájékoztat, hogy 2024-ben elindítja az elektronikus áfarendszert, az eÁFA-t az áfabevallások elektronikus összeállításának és benyújtásának támogatására. A rendszer újdonságairól és az e-platformot üzemeltetők adatszolgáltatási kötelezettségeiről és a tesztfelület lépéseiről is olvashatnak az Accace Hungary eheti NAV Figyelőjében - írja az ado.hu.

Az eÁFA-rendszer gép-gép kapcsolat teszteléséhez az alábbi módon lehet csatlakozni.

1. Az elsődleges felhasználóval be kell lépni az Online Számla EDU-környezetébe: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/home.

Ha a belépés nem sikerül, akkor valószínűsíthető, hogy probléma van a törzsadatokkal. Ekkor a tesztelőnek el kell küldenie a használni kívánt adószámot, cégnevet, és az elsődleges felhasználó adóazonosító jelét az [email protected] e-mail-címre.

2. Technikai felhasználó létrehozása

Létre kell hozni adózónként 1-1 technikai felhasználót.

Fontos, hogy a technikai felhasználónak kell jogot adni az eÁFA-rendszer interfészhez, amit a technikai felhasználó létrehozásakor lehet megtenni.

3. Kulcsok generálása a technikai felhasználó részére

A KULCSGENERÁLÁS gomb segítségével indítható a kulcsok generálása.

A tesztelőn. 4ek az előkészítő lépések sikeres végrehajtása után el kell küldenie az [email protected] e-mail-címre az alábbi adatokat:

a, Technikai felhasználónevek

b, A használni kívánt cégnév

c, A használni kívánt adószám

A jogosultságok beállítása után a tesztelő tájékoztatást kap arról, hogy megkezdheti a tesztelést.

A jövő évi, illetve 2025-ös adóváltozásokról itt írtunk részletesen:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!