<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy meghibásodás miatt a Dunai Finomító csak kisebb kapacitással tud működni. Emiatt viszont a Mol nem tudja ellátni üzemanyaggal a kisebb kutakat.

A biztonsági rendszer lépett működésebe a Mol szerint, amikor az üzemet megpróbálták beindítani, számolt be az RTL Híradó. Idén a Dunai Finomítóban a cég történetének legnagyobb karbantartását végezték. A munka két részletben, júliustól szeptemberig, majd októbertől november közepéig tartott. A Dunai Finomítót eredetileg a múlt hét végén akarták újraindítani, de – információink szerint – a hiba miatt ezt a folyamatot le kellett állítani. Emiatt az üzem most a teljes kapacitásának csupán 60 százalékán működik.

A Mol azt írta: az érintett üzem stabil állapotban van. Nem ütött ki tűz és munkások se sérültek meg. A hibáról tájékoztatták a környező települések polgármestereit. A javítás a cég szerint a végéhez közeledik. Az olajvállalat részben erre a hibára hivatkozva hétfőtől egyáltalán nem szállít üzemanyagot körülbelül 200 kisebb benzinkútra.

Ezzel kapcsolatban azt írták: az ellátásbiztonság érdekében "átmeneti korlátozásokat vezettek be". "A tavaly novemberben bevezetett hatósági ár miatt” ugyanis „jelentősen megnövekedett az üzemanyag iránti kereslet”, miközben ugyancsak az árstop miatt "jóval kevesebb import érkezik az országba" így a Molnak kell ellátnia a piac 80 százalékát, ami "teljes gyártási kapacitás mellett is megfontolt ellátási stratégiát igényel".

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.