2p

Sikeres volt az MBH Jelzálogbank keddi zöld jelzáloglevél kibocsátása, a bank az eredetileg hárommilliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-aukcióján csaknem 7,5 milliárd forintos befektetői igény mutatkozott.

A hitelintézet november 21-én tartotta idei harmadik zöldjelzáloglevél-kibocsátását, amelynek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2027-es lejáratú, évi 3,5 százalék fix kamatozású TZJ27NF1 zöld jelzáloglevél ötödik sorozatrészletét. A hárommilliárd forint felajánlott mennyiség mellett meghirdetett aukció keretében a tőkepiaci szereplők összesen 7,45 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből a jelentős túljegyzésre tekintettel a bank végül a maximálisan elfogadható 4,5 milliárd forintot hagyott jóvá - közölte a társaság.

A bevételből az MBH Jelzálogbank, az MBH bankcsoport tagja kizárólag energiahatékony lakóingatlanok építését, zöldnek minősített használt lakások vásárlását, valamint használt ingatlanok energiahatékony felújítását finanszírozza, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás mérsékléséhez.

„A most tapasztalt érdeklődés is bizonyítja, hogy továbbra is komoly igény mutatkozik a jelzáloglevelek iránt a tőkepiaci szereplők részéről. Fontosnak tartjuk, hogy aukciónk erős keresletet vonzott, ez nagyban hozzájárul a jelzáloglevelek, ezen belül pedig a zöld jelzáloglevelek befektetői bázisának erősítéséhez, és a piacok építéséhez” – mondta Dr. Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója, hangsúlyozva, hogy a hitelintézet a gazdaságilag volatilis időszakokban is stabil tőkepiaci szereplő, amely idén eddig csaknem 75 milliárd forint értékben bocsátott ki jelzálogleveleket.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!