2019. május 23. 06:04

Működése második teljes évében beindult a győri kaszinó szekere.

A kezdeti toporgás után 2018-ban végre beindult a győri kaszinó, és a korábbinál tízszer többet hozott a konyhára - derül ki a határidő előtt közzétett beszámolóból. A Casino Win Kft. 1,7 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el, ami az előző évinél 21 százalékkal több. Hogy pontosan miből jött össze a bevétel, illetve a szignifikáns növekedés minek köszönhető - asztali játékoknak vagy nyerőgépeknek -, a kiegészítő mellékletből nem derül ki. Mindenesetre a bevételek növekedésével párhuzamosan a kiadásokat sikerült némiképp mérsékelni.

Anyagjellegű ráfordításként a korábbi 434 millió után most 428-at könyveltek el, amin belül a legnagyobb költséget a bérleti díj jelenti. Erre 2018-ban 232 millió forintot fordítottak az előző évi 220 millió után.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

A személyi jellegű ráfordítások 372,6 milliót emésztettek fel a 2017-es 405,3 millió forint után. A csökkenésnek az átlagos dolgozói létszám apadásához van elsősorban köze, a közzétett adatok szerint ugyanis az átlagos statisztikai létszám 79 főről 75-re mérséklődött tavaly. A bérek ugyanakkor némiképp emelkedtek: a bérköltségből levezetve kiderül:

a győri kaszinóban elérhető átlagfizetés 308 569 forintról 313 370-re emelkedett 2018-ban.

A bevételek emelkedése és a ráfordítások csökkentése már üzemi szinten is megugró nyereséget eredményezett: a 2017-es 38,8 millió után 264,5 milliót könyvelhettek el. Ezt a közel 8 milliós pénzügyi veszteség némiképp apasztotta, akárcsak a szintén 8 milliós adófizetési kötelezettség, így végeredményben a 2017. évi 20 millió forint nyereség után tavaly 248,7 milliót termelt ki a győri kaszinó.

A tulajdonosi döntés értelmében azonban a nyereség az utolsó fillérig bent marad a cégben, osztalékfizetésre nem kerül sor.

A győri kaszinó volt az első olyan egység, melynek üzemeltetési jogát megszerezte a Seszták Miklóshoz közel álló kör cége, a Treff-Klub Kft. Ennek tulajdonosa a győri önkormányzat ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, aki sajtóhírek szerint korábban a Fidesz-frakciónak is dolgozott. A Treff-Klub egyébként nem új társaság, Rákosfalvy előtt Zámbó Istváné volt a cég, aki korábban Kisvárda alpolgármestere, önkormányzati képviselője volt.

A Seszták köréhez kötődő kaszinóbirodalom irányítója a kisvárdai Kruppa Zsolt András, akinek felesége Seszták Miklós feleségével közös vállalkozásban volt érdekelt. A Treff-Klub Kft. mára három kaszinó üzemeltetési jogát szerezte meg: a győri mellett a pécsi és a miskolci egység is a céghez került, ezzel Rákosfalvy a második legnagyobb kaszinótulajdonos lett Magyarországon.

  • 5 budapesti kaszinót az elhunyt Andy Vajna cégei üzemeltetnek,
  • a pécsi, a győri és a miskolci kaszinók Rákosfalvy Zoltán érdekeltségei,
  • a debreceni és nyíregyházi egység Szima Gábor és a debreceni focicsapat tulajdonában van,
  • a soproni kaszinóba pedig Garancsi István szállt be.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!