2019. május 23. 06:04

Működése második teljes évében beindult a győri kaszinó szekere.

A kezdeti toporgás után 2018-ban végre beindult a győri kaszinó, és a korábbinál tízszer többet hozott a konyhára - derül ki a határidő előtt közzétett beszámolóból. A Casino Win Kft. 1,7 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el, ami az előző évinél 21 százalékkal több. Hogy pontosan miből jött össze a bevétel, illetve a szignifikáns növekedés minek köszönhető - asztali játékoknak vagy nyerőgépeknek -, a kiegészítő mellékletből nem derül ki. Mindenesetre a bevételek növekedésével párhuzamosan a kiadásokat sikerült némiképp mérsékelni.

Anyagjellegű ráfordításként a korábbi 434 millió után most 428-at könyveltek el, amin belül a legnagyobb költséget a bérleti díj jelenti. Erre 2018-ban 232 millió forintot fordítottak az előző évi 220 millió után.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

A személyi jellegű ráfordítások 372,6 milliót emésztettek fel a 2017-es 405,3 millió forint után. A csökkenésnek az átlagos dolgozói létszám apadásához van elsősorban köze, a közzétett adatok szerint ugyanis az átlagos statisztikai létszám 79 főről 75-re mérséklődött tavaly. A bérek ugyanakkor némiképp emelkedtek: a bérköltségből levezetve kiderül:

a győri kaszinóban elérhető átlagfizetés 308 569 forintról 313 370-re emelkedett 2018-ban.

A bevételek emelkedése és a ráfordítások csökkentése már üzemi szinten is megugró nyereséget eredményezett: a 2017-es 38,8 millió után 264,5 milliót könyvelhettek el. Ezt a közel 8 milliós pénzügyi veszteség némiképp apasztotta, akárcsak a szintén 8 milliós adófizetési kötelezettség, így végeredményben a 2017. évi 20 millió forint nyereség után tavaly 248,7 milliót termelt ki a győri kaszinó.

A tulajdonosi döntés értelmében azonban a nyereség az utolsó fillérig bent marad a cégben, osztalékfizetésre nem kerül sor.

A győri kaszinó volt az első olyan egység, melynek üzemeltetési jogát megszerezte a Seszták Miklóshoz közel álló kör cége, a Treff-Klub Kft. Ennek tulajdonosa a győri önkormányzat ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, aki sajtóhírek szerint korábban a Fidesz-frakciónak is dolgozott. A Treff-Klub egyébként nem új társaság, Rákosfalvy előtt Zámbó Istváné volt a cég, aki korábban Kisvárda alpolgármestere, önkormányzati képviselője volt.

A Seszták köréhez kötődő kaszinóbirodalom irányítója a kisvárdai Kruppa Zsolt András, akinek felesége Seszták Miklós feleségével közös vállalkozásban volt érdekelt. A Treff-Klub Kft. mára három kaszinó üzemeltetési jogát szerezte meg: a győri mellett a pécsi és a miskolci egység is a céghez került, ezzel Rákosfalvy a második legnagyobb kaszinótulajdonos lett Magyarországon.

  • 5 budapesti kaszinót az elhunyt Andy Vajna cégei üzemeltetnek,
  • a pécsi, a győri és a miskolci kaszinók Rákosfalvy Zoltán érdekeltségei,
  • a debreceni és nyíregyházi egység Szima Gábor és a debreceni focicsapat tulajdonában van,
  • a soproni kaszinóba pedig Garancsi István szállt be.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.