<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
MTI

Nagyobb lett a második negyedéves bevételük, mint amire számítottak.

A vártnál nagyobb volt az IBM bevétele a második negyedévben, különösen a felhőüzletágának köszönhetően. Az amerikai informatikai óriáscég a New York-i tőzsde hétfői zárása után azt közölte, hogy a június végén zárt három hónapban a bevétele éves összevetésben 3 százalékkal, 18,75 milliárd dollárra nőtt, meghaladta az elemzők által várt 18,29 milliárd dollárt.

A cég bevétele ezzel már a második egymást követő negyedévben nőtt az előző négy negyedévben regisztrált csökkenés után. Az IBM felhőüzletágának bevétele 13 százalékkal, 7 milliárd dollárra ugrott.

Az adózás utáni profitja 1 milliárd 330 millió dollárt tett ki, csökkent az egy évvel korábbi 1 milliárd 360 millió dollárról. Az egy részvényre jutó nyereség 1,52 dollárról 1,47 dollárra mérséklődött.

A befektetők által inkább követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,33 dollárra emelkedett a tavalyi második negyedévi 2,18 dollárról, nagyobb lett a várt 2,31 dollárnál.

Az IBM részvényára 3 százalékos pluszban állt a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben. A cég árfolyama az év eleje óta mintegy 10 százalékkal emelkedett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.