<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Tungsram hazai üzemeiben május 30-tól két hétre ismét leáll a termelés. 

Május végén újabb két hétre leáll a gyártás a Tungsram Group öt hazai gyárában, Budapesten, Kisvárdán, Hajdúböszörményben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen – értesítette a Népszavát a cég egyik dolgozója.

Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke arról is tájékoztatta a lapot, hogy bár korábban az év második felére béremelést terveztek, a tárgyalások elakadtak. „Az év elejétől az volt az álláspontjuk, hogy az esztendő második felében lesz aktuális a béremelés, erről tárgyaltunk folyamatosan, ám most ezt is felfüggesztették. Az álláspontok amúgy egyelőre nem találkoztak, a vezetés 6 százalékos emelést ajánlott, mi 12-t kértünk legutóbb” – mondta a Népszavának a szakszervezeti vezető.

A Tungsram nemrég jelentette be, hogy a koronavírus-járvány, majd az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe került és az állam segítségét kérte. Majd később azt közölték, hogy el kell küldeni a dolgozóik felét, 1600 főt, melyet követően csődvédelmet kért a több mint százéves múltra visszatekintő társaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.