Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Nemzetközi Oltóközpont a változó jogi környezetre hivatkozva visszatéríti az 5 ezer forintot azoknak, akik a mihamarabbi oltás reményében regisztráltak a cégnél.

Sajnálattal értesítjük, hogy az előregisztáció megszűnt

- olvasható a Nemzetközi Oltóközpont honlapjának COVID-19 vakcina előfoglalás menüpontján. A társaság korábban 5000 forintos regisztrációs díjért vállalta, hogy előjegyzésbe veszi a jelentkezőket, és ha valamelyik vakcina elérhető lesz a magánellátás keretei között, akkor a regisztráció sorrendjében beadja azt a jelentkezőknek.

Több vizsgálat is indult az ügyben, legutóbb a kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztálya jelezte: megvizsgálják, hogy a Nemzetközi Oltóközpont Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, valamint a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e. A társasággal szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.

Oltás Magyarországon: kizárólag állami fecskendőből. Fotó: MTIOltás Magyarországon: kizárólag állami fecskendőből. Fotó: MTI

28 ezer forint lett volna a Pfizer-féle védettség ára

A társaság nemrég már az oltás árát is közzétette: úgy kalkuláltak, hogy az oltás beadása 1450 forintba fog kerülni náluk, egy Pfizer–BioNTech vakcina esetében a kétszeri oltás teljes költsége mintegy 28 000 forint lett volna az előregisztrációs díjjal együtt (ebben a már befizetett 5 ezer forint is benne lett volna). Nem csak a hatóságok nem nézték jó szemmel azonban az akciót: Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón teljesen kizártnak nevezte, hogy magánorvosi intézményeknél Covid-oltásokra legyen lehetőség bármikor is.

Minden pénzt visszaadnak - ha mégis lesz vakcina, szólnak

A Nemzetközi Oltóközpont most azt közölte: a cég a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek. 

„Vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet. Most ez történt. Bár eddigi rendszerünket egy szakmai logika mentén építettük fel, be kell látnunk, hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn.” – ismertette a döntés hátterét Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője a társaság közleménye szerint. 

Az eddig befizetett pénzeket egy héten belül visszautalják a jelentkezőknek. Már érkeznek is az ehhez hasonló levelek a visszatérítésről az ügyfeleknek:

Két, egyenként 5 ezer forintos regisztráció árának visszatérítéséről szóló értesítés. A jóváírás banktól függően akár több hetet is igénybe vehet. Forrás: Privátbankár.huKét, egyenként 5 ezer forintos regisztráció árának visszatérítéséről szóló értesítés. A jóváírás banktól függően akár több hetet is igénybe vehet. Forrás: Privátbankár.hu

A listát azonban megtartják:

"ha vakcinához jutunk, a jelenlegi sorrendben fogjuk értesíteni a pácienseket. Így tehát gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát"

- írja a társaság. Egyúttal mindenkit arra biztatnak: regisztráljanak az állam vakcinainformációs oldalán az oltásra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.