2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Összenő, ami összetartozik. Most a sportújságon a sor, hogy beálljon a sorba.

Gazdát cserél

A 24.hu információi szerint a Nemzeti Sportot és egyéb, a laphoz köthető termékeket kiadó N.S. Média és Vagyonkezelő Kft. gazdát cserél. Úgy tudjuk, a magyar állam képviseletében eddig tulajdonosi joggyakorlóként eljáró Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. (NSÜ) helyett a jövőben a szintén állami Médiaszolgáltatás-támogató és Szolgáltató Alap, közismertebb nevén az MTVA diszponálhat majd a sportlap fölött.

A Nemzeti Sport mindig aktuális.
A Nemzeti Sport mindig aktuális.
Fotó: Nemzeti Sport

Az NSÜ elnök-vezérigazgatója, Bíró Péter úgy fogalmazott: „Ha jól tudom, a Nemzeti Sport főszerkesztője már nyilatkozott a témában, s ugyanaz az álláspontom, mint neki. Minden további kérdéssel kérem forduljon az N. S. Médiához vagy az MTVA-hoz”.

A Nemzeti Sportról 2022 őszén derült ki, hogy állami tulajdonba kerül. A magyar állam a lap kiadói jogait a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) tulajdonában lévő Mediaworkstől vette meg. Néhány nappal később a 444.hu arról írt, hogy 3 milliárd forint közpénzt fizettek a kiadói jogokat birtokló N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-ért.

Az állam nem csupán ennyit áldozott az újságra, hiszen 2023 nyarán kiderült, hogy a kormány a költségvetésben forrást különített el arra, hogy 2024-ben 10 ezer nyomtatott példányra előfizessen. Az indoklásból akkor kiderült, az N.S. Média működésének biztosítására 2024-re 1 milliárd 338 millió 300 ezer forintot szántak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!