3p

Az napjainkban nem kérdés, hogy az okos kütyük minden életterületen figyelmet követelnek maguknak. Az is vitathatatlan, hogy már kifejezetten nehéz lenne élni nélkülük. A bőséges választék azonban megnehezítheti a vásárlás pillanatait. Vajon melyik gyártó és melyik termék a befutó?

Előre az egyéni igényekkel! 

Sokat elemezgethetnénk, hogy pontosan mik azok a paraméterek, amik személy szerint prioritást élveznek. Van, aki egy egyszerű aktivitásmérőt keres, ami kiírja a kalóriaszámot, megméri a pulzust, meg a megtett kilométerek számát, és ennyi. Akad viszont, aki sokkal komolyabb órára vágyik, ami nem pusztán a különböző mért adatokat jelzi ki, hanem telekommunikációs célra is tökéletes választás. Utóbbihoz azonban elengedhetetlen, hogy az óra könnyedén csatlakozzon a mobiltelefonhoz, vagy esetleg önálló SIM-kártyával rendelkezzen. A jó hír az, hogy a vásárlás során két út is kirajzolódik. Az egyik az egyéni kritériumok összeírása, és azok maradéktalan figyelembevétele. Vagy a másik ösvény, ami belátható módon sokkal egyszerűbben járható, meg persze gyorsabban – azaz egy Apple Watch megvásárlása.

Miért éppen az aranyalma terméke?

Nem túlzás azt állítani, hogy az Apple nagyot alkotott akkor, amikor első szériás óráját kihozta. Pedig hol vagyunk már azóta? Olyan újdonságokat, innovációkat, fejlesztéseket dob piacra a cég, amik konkrétan lélegzetelállítóak. Az Apple Watch mára olyanná vált, mint egy csuklóra szabott társ. Szól, ha valami szokatlant érzékel. Segélyhívóként működik, ha elesést tapasztal. Tökéletesen kommunikál az iPhone-nal, meg persze azonnal kapcsolatba lép az iPaddel és/vagy MacBookkal. És akkor még az EKG-mérésről, vagy a vércukorszint szenzorálásáról nem is beszéltünk. A különálló rendszert alkotó eSIM lehetővé teszi, hogy az óra önmagában, egyedülálló kommunikációs csatornaként funkcionáljon. Vagyis a hívások fogadásához, az üzenetek küldéséhez nincsen szükség az iPhone-ra. Az Apple Watch tökéletes kihangosítóval rendelkezik, ezért a tisztán hallható eszmecseréket senki sem akadályozhatja meg, legfeljebb a térerő hiánya.

Mit kínál a funkcionalitáson túl?

Elég csak ránézni az órára, és nyomban nyilvánvalóvá válik, hogy nem pusztán a praktikusság az egyetlen ütőkártya az esetében. Nem túl szofisztikáltan, de őszintén megfogalmazva az Apple Watch nagyon jól néz ki. Maga az óraszerkezet is szemrevaló, függetlenül attól, hogy milyen árnyalatról beszélünk. Ám akkor még itt vannak a szíjak, amikből kis túlzással annyi van, mint égen a csillag. Sportos, laza, fiatalos, elegáns, visszafogott, kirívó – és a sort sokáig folytathatnánk. Vagyis aki egy ilyen okos készülékre voksol, az nem pusztán a funkcionális előnyöket zsebelheti be, hanem a divatos stílusjegyeket is. Azt sohasem állítanánk, hogy az almás óra divatékszer, hiszen elsősorban nem a kelleme az, ami a piac éllovasává varázsolja. Viszont tagadhatatlan, hogy ha csak a küllemét vizsgáztatnánk, akkor simán felvenné a versenyt az amúgy egyáltalán nem okos, ellenben nagyon szép modellekkel. Mindennek tetejében az Apple terméke évtizedes helytállásra született.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!