1p

Ezt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közölte.

Nagy Márton a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szerepéről, eredményeiről és 2024. évi céljairól tartott sajtótájékoztatót Budapesten az általa kiválasztott sajtótermékek képviselőinek (a lapunkat, valamint a Privátbankárt és a Piac és Profitot is megjelentető Klasszis Média Lapcsoport nem kapott meghívót). 

Ezen az eseményen szegezte a kérdést az ATV újságírója a nemzetgazdasági miniszternek, a kormány feljelenti-e a Spar-t? Annak kapcsán, hogy a kiskereskedelmi lánc osztrák anyacégének vezérigazgatója egy interjúban azt mondta, a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, de panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

A kérdésre Nagy igennel felelt, mondván, “A jogi lépések nem megkerülhetőek” . Arra a felvetésre pedig, az osztrák anyacéget fogják-e jogi úton megtámadni, nem pedig a Spar Magyarországot, a nemzetgazdasági miniszter azt mondta: “több szinten történt sértő állítás”.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!