2018. október 17. 18:00
mfor.hu

A kormányhoz közeli üzletembereknek már szinte minden területen vannak érdekeltségeik.

Már 377 cég köthető Mészáros Lőrinchez, Garancsi Istvánhoz és Andy Vajnához, derül ki az Átlátszó aktuális összesítéséből.

Mindenhol ott van Mészáros

A tényfeltáró portál szerint Orbán Viktor felcsúti barátjának, Mészáros Lőrincnek jelenleg 224 vállalkozásban van érdekeltsége –   tavaly még „csak” 125-ben volt. Az egykori gázszerelő érdekelt egy bankban (MKB), egy biztosítóban (Cig Pannónia), egy tévében (Echo TV), rengeteg újságban (Mediaworks), hotelekben (Hunguest Hotels) kempingekben (Balatontourist), borászatokban (Dereszla), de hozzá köthető az aligai strand és a Mátrai Erőmű is.

Vagyona a napi.hu becslése szerint 280 milliárd forint, vállalatai eddig 491 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el. Mészárosnak 2010-ben mindössze három cége volt.

Többmilliárdos osztalék Garancsinak

Orbán Viktor másik barátjának, Garancsi Istvánnak 114 vállalkozása van, többek között a pénzügyi szektorban (Duna Takarék Bank), az építőiparban (Market), a reklámiparban (ESMA), a szerencsejáték-bizniszben (Casino Sopron) és az online pénztárgépek körül is (Mobil Adat Kft.). Cégbirodalmának mintegy felét alkotja az az ingatlanportfólió, melyet Hernádi Zsolt MOL-elnökkel és Csányi Sándorral közösen birtokol.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor és Garancsi István a debreceni stadionban.

A Market Építő Zrt. az elmúlt években több mint 90 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket. A cég tavaly 6,3 milliárd forint profitot termelt, melyből 5,3 milliárd forint osztalékot fizettek ki a tulajdonosoknak – nagy részét Garancsi Istvánnak.

Mint ismert, Orbán Viktor július végén az üzletember vendégeként utazott el egy luxusrepülővel a Mol-Vidi bulgáriai meccsére. (Garancsi a focicsapat tulajdonosa – a szerk.)

Andy Vajnának is milliárdok jutnak

Andy Vajnához jelenleg 39 magyar társaság köthető, a felesége fánkos cégei mellett például a Rádió 1 és a TV2. Kaszinóüzemeltető cége 2013-ban 1,6 milliárd forint, 2014-ben 3 milliárd forint, 2015-ben pedig már 6 milliárd forint adózott eredményre tett szert, írja az Átlátszó.

(Privátbankár.hu)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.