Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Az Alba Arénát már 2009-ben beígérték, akkor azt mondták, 2013-ra elkészül. Nem készült, és az első becsléshez képest most több mint 10 milliárd forintot drágult.

Annyi csúszás és újratervezés után úgy tűnik, végül sikerül felépíteni Székesfehérvár új sportcsarnokát. A Papp László Aréna után az ország második legnagyobb multifunkcionális csarnokának ígért Alba Arénát jó ideje próbálják felhúzni: már 2009-ben megígérték, hogy 2013 őszére biztosan elkészül a csarnok. Ez az egy évvel később megrendezett jégkorong-világbajnokságra leadott pályázatunk miatt lett volna fontos, de a torna rendezési jogát végül Minszk nyerte el, a fehérvári fejlesztésből pedig nem lett semmi.

A fehérvári hokicsapatot azóta is folyamatosan hitegették, hogy megkapják a korszerű csarnokot a leromlott állapotú Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok helyett. Az ígéretek beváltásának most jött el az ideje: az MTI tudósítása szerint a város önkormányzata meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt az Alba Aréna felépítésére, és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra tervezésére és kivitelezésére. A képviselőtestület szeptember 14-én, zárt ülésen tárgyalta és egyhangú döntéssel fogadta el a javaslatot, mely

Garancsi István Market Építő Zrt.-jének ítélte a projektet.

Az Alba Aréna külső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu)Az Alba Aréna külső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu)

Orbán Viktor barátjának a cége a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-t és a Strabag Generálépítő Kft.-t ütötte ki a nyeregből.

Garancsiék nettó 25,75 milliárd forintért dolgozhatnak.

A korábbi tervek ugyan még 13,9 milliárd forintról szóltak, az infrastrukturális fejlesztésekkel együtt, de ez még 2013-mas, első koncepció becslése volt. Akkor még 7500 fősre szerették volna építeni az arénát, most már 6000 ülőhelyjel számolnak.

Az MTI érdeklődésére akkor Cser-Palkovics András polgármester azt mondta, hogy az első kapavágástól számítva 18 hónap alatt épülhet meg a csarnok, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy bár szerződni tudnak a leendő kivitelezővel, a szerződés csak akkor léphet hatályba, ha a kormány meghozza a végleges döntést a finanszírozásról.

Az aréna belső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu)Az aréna belső látványterve. (forrás: szekesfehervar.hu)

A Modern Városok Program keretében megépülő Alba Aréna építése nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. A Budai út mellé tervezett multifunkcionális csarnok építése kapcsán korábban megítélt félmilliárd forintnyi állami forrás a területvásárlási és tervezési költségeket fedezte 2016-ban. A város vállalta, hogy elkészíti a komplett építési engedélyezési tervdokumentációt, valamint a közmű- és útterveket is, az építkezés költségeit pedig az állam biztosítja.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.