TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Program indul a kisebb vállalkozások felzárkóztatására.

Néhány héten belül a kormány elé kerül a kis- és középvállalkozásokról szóló stratégia - ismertette egy mai háttérbeszélgetésen György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

György László (Forrás. mandiner.hu) György László (Forrás. mandiner.hu)

A mikrovállalkozásokat is célzó program a vállalkozások életét könnyítő, a kor kihívásainak való megfelelést segítő intézkedéseket tartalmaz, melyeket maguk az érintettek javasoltak az elmúlt időszakban folytatott konzultációk során.

A 2030-ig terjedő stratégia megvalósítása már idén ősszel elindul, lesz rá pénz a költségvetésben - közölte érdeklődésünkre az államtitkár.

A kkv-k főleg az adminisztrációs terheknél, valamint finanszírozási, oktatási, pályázati, innovációs területen számítanak az állam segítségére. Része a programnak a munkaerőpiaci problémák, a generációváltás kihívásainak kezelése is. A tárca tájékoztatása szerint sok esetben merült fel az adózáshoz és a különböző pályázatokhoz kapcsolódó adminisztratív terhelés problémája, valamint az átláthatóbb, egyszerűbb adórendszerre vonatkozó igény. Ezen túl a szakképzett pályakezdők alapkészségeinek hiányosságát jelölték még meg a megkérdezett kkv-k, illetve az oktatási, szakképzési rendszer átalakítása is szóba került. Ami a finanszírozást illeti, a tőkehiány, a hitelhez jutás nehézségei, a pályázati források szűkössége is nehézséget okoz a kisebb vállalkozásoknak.

A digitalizációnál a forráshiányt, a gyenge infrastrukturális kiépítettséget, a digitális átállásra való hajlandóság hiányát lehetett beazonosítani, míg a generációváltás témakörben a megfelelő érdeklődésű, képzettségű, vállalkozó szellemű családtagok hiánya állítja kihívás elé az érintett kkv-kat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.