2p

Gaston Glock osztrák fegyvergyáros-üzletember flottájába tartozik az az OE-XWY lajstromjelű helikopter, amelyet Mészáros Lőrinc használ, nemrég ezzel repült például nejével Szegedre.

A járművet biztosító eurómilliárdost az Osztrák Szabadságpárt volt elnökeinek bizalmasaként jegyzik Ausztriában – a most 94 éves Glock neve a Heinz-Christian Strache-féle Ibiza-botrányban is előkerült, írja a Válasz Online.

Az OE-XWY-jelű helikopter a klagenfurti Glock Aviation GmbH kötelékében repked. Flottája mindössze négy kisebb, bérelhető járműből áll – továbbá a nyilvánosan nem kínálgatott OE-XWY-ből és esetleg más, szintén bizalmasan kezelt magángépből.

Mészáros Lőrinc helikopterrel repült Szegedre. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Mészáros Lőrinc helikopterrel repült Szegedre. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea szombaton utazott helikopterrel a csongrád-csanádi megyeszékhelyre. Az OE-XWY lajstromjelű gépet két sötétített üvegű Mercedes várta. A felcsúti üzletember és felesége visszatérő vendég a városban, Várkonyi ugyanis szegedi illetőségű.

Az OE-XWY leggyakrabban nem két távoli célpont, hanem Budaörs és a Ferihegy között ingázik. Tehát főleg arra szolgál, hogy használóit „kiközvetítse” az igazi repülőtérre, ahonnan a Mészáros Lőrincék által szintén gyakran igénybe vett OE-LEM-jelű Bombardier-gép szokott továbbközlekedni Málagába, Nizzába vagy éppen Dubajba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!