<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A belügyminiszter korábbi államtitkárának, Tasnádi Lászlónak vállalkozása védheti az Országos Bírósági Hivatal három épületét is.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) három épületének élőerős őrzésére kiírt közbeszerzési eljárást az ESG Holding Zrt. nyerte el,

a szerződés nettó értéke 205 millió forint

– olvasható az uniós közbeszerzési értesítő pénteki számában. A cég az OBH Budapest, Tóth Lőrinc utca 6., Balatonszemes, Ady Endre utca 22. és Balatonszemes, Ady Endre utca 38. alatti ingatlanokkal kapcsolatos fegyver nélküli, személy- és vagyonvédelmi, továbbá recepciós feladatok ellátására kapott megbízást. Összesen 69 804 órányi őrzés-védelmet kell ellátniuk, emellett az OBH-nak 20 százalék, azaz 13 960 óra opció lehívására is lehetőség van.

A cégbírósági iratok arról tanúskodnak, az ESG Holding Zrt. többségi (60 százalékos) tulajdonosa az a BLK Corporation Kft., melyben 50 százalékos tulajdonrésszel bír Pintér Sándor belügyminiszter korábbi államtitkára, Tasnádi László, míg szintén 50 százalékban tulajdonos a kizárólag Tasnádi tulajdonolta Védelem Csoport Kft.

Tasnádi László jól keres a közbeszerzéseken (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)
Tasnádi László jól keres a közbeszerzéseken (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Érdekesség, hogy ez utóbbi kft.-ben 2019-2020-ban ügyvezető volt Balajti László, aki a Bajnai-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatalt, majd a 2010-es kormányváltás után ennek utódszervezetét, az Alkotmányvédelmi Hivatalt vezette, 2020 áprilisa után pedig Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter kabinetfőnöke lett. A Védelem Csoport Kft. székhelye ugyanabban a zuglói, Angol utcai irodaházban található, ahol Tasnádi többi vállalkozása is található, így például a botrányos hátterű, azóta végelszámolás alatt álló Svizraa-Hungary Kft. is. Ennek hátteréről az alábbi cikkeinkben olvashatnak: