2018. november 23. 10:50
mfor.hu

A kínai mobilgyártót sokkolták Washington vádjai.

A Huawei Technologies közleményben reagált a Wall Street Journal-ban megjelent cikkre, mely szerint az amerikai kormányzat arra kéri szövetségeseit, hogy mellőzzék a kínai cég termékeinek használatát, mert azok kiberbiztonsági fenyegetést jelentenek.

A közlemény szerint a Huawei visszautasít minden olyan feltételezést, amely szerint veszélyt jelentene bármely ország nemzetbiztonságára. Mint írják, igazoltan biztonságos termékeket nyújtanak a fogyasztóknak, beleértve a kormányzatokat. Kiemelik, hogy ezért termékeiket és megoldásaikat a legnagyobb hálózati szolgáltatók, a Fortune 500 lista vállalatai használják. Amennyiben bármilyen nemzetbiztonsági, kiberbiztonsági vagy információbiztonsági veszélyt jelentenénk számukra, nem dolgoznának velünk ennyien, írják.

A Huawei szerint ők nem jelentenek nagyobb kiberbiztonsági kockázatot bármely másik olyan, – akár amerikai – infokommunikációs szolgáltatónál, amely hozzájuk hasonlóan részt vesz a globális ellátási lánc és termelés nyújtotta előnyökben.

Álláspontjuk szerint a Wall Street Journalben megjelent cikk, valamint az Egyesült Államok kormányzatának a kínai vállalatok ellen irányuló korábbi lépései mind ugyanannak a kereskedelmi háborúnak a részét képezik, amelyek az amerikai termékek piacának biztosítását és egyben a kínai telekommunikációs vállalatok kiszorítását célozzák az amerikai és a nyugat-európai piacokról. 

A közlemény azzal zárul, hogy a Huaweit sokkolja az amerikai kormány magatartása, és hisz abban, hogy az ügyfelei alapos mérlegelést és a Huawei-jel kapcsolatos eddigi tapasztalataikat követően helyes döntéseket hoznak - a Huawei pedig változatlanul szolgálni fogja a globális piacot.