<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az ukrajnai menekültek lehetséges elhelyezéséről szóló videós cikkünkre küldtek észrevételt.

Péntek délelőtt videóval ellátott cikket közöltünk, amelyben egyebek között arról tudósítottunk, hogy nem tudtunk bejutni a budapesti Millennium hotelbe az Üllői úton, mert az zárva volt. Azzal a céllal mentünk oda, hogy megkérdezzük a hotel vezetését, hogy hajlandóak-e befogadni ukrajnai menekülteket. Azt írtuk, hogy ez a szálloda a Hunguest Hotels lánc tagja és hogy nem fogadnak menekülteket. Abból indultunk ki, hogy a hálózat a Mészáros Lőrinc által birtokolt Opus Global Zrt. kezében van.

A Millennium hotelnél zárt ajtók fogadtak minket. Fotó: pixabay.comA Millennium hotelnél zárt ajtók fogadtak minket. Fotó: pixabay.com

Néhány órával később a Hunguest Hotels Zrt. az alábbi közleményt juttatta el lapunknak.

„A Millennium Hotel Budapest nem Mészáros Lőrinc tulajdona. A Hunguest Hotels szállodalánc tagjaként az OPUS GLOBAL Nyrt. a tulajdonos, amelynek Mészáros Lőrinc Úr az egyik – de nem az egyetlen – részvényese. Mindazonáltal a szállodalánc természetesen kész haladéktalanul segíteni az ukrajnai háborús helyzettel összefüggésben, és folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes kormányzati szervekkel, valamint két nagy humanitárius szervezettel, az Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Vöröskereszttel. Közvetlenül az ukrajnai háború kitörése után biztosítottuk őket arról, hogy felkészítettük a menekültek előtti megnyitásra a 250 fő befogadására alkalmas Hotel Millennium Budapest szállodánkat. Amint a segélyszervezetek szálláshelykapacitása megtelik, stratégiai partnerként a Hunguest Hotels természetesen kész azonnal ideiglenes szálláshelyet biztosítani a háború elől menekülőknek.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.