<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A globális légiutas-forgalom rekord mértékben, 66 százalékkal zuhant tavaly a koronavírus-járvány miatt - közölte szerdán a Nemzetközi Légiközlekedési Szervezet (IATA).

A genfi székhelyű szervezet szerint éves összehasonlításban csak december hónapot tekintve a nemzetközi járatoknál 85 százalékos, a belföldi járatoknál pedig 70 százalékos volt a csökkenés. A IATA a légiutas-forgalmat az egyes utasokra jutó repült kilométerek alapján számítja.

Üresen kongtak a repülőterek (Fotó: MTI / Kovács Tamás)Üresen kongtak a repülőterek (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Alexandre de Juniac, a IATA egyik elnökségi tagja sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szervezet becslései szerint az idén a 2019-es szint nagyjából felére kapaszkodhat vissza a légiutas-forgalom. Hozzátette, hogy az év eleje óta bevezetett újabb utazási korlátozások még ezt a mérsékelt kilátást is kétségbe vonják.

Az utazási foglalások decemberben 70 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint egy évvel korábban. Tavaly 1,8 milliárd ember szállt repülőre, míg 2019-ben számuk 4,5 milliárd volt.

Lapunk a közelmúltban elemezte, hogy mely diszkont légitársaság lehet a járvány nyertese. Elemzésünket itt olvashatja el.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.