3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Media Vivantis 100 százalékban a felcsúti mágnás nejének tulajdona, a kiváló üzleti érzéken viszont osztozik a férjével Mészárosné Kelemen Beatrix.

Tavaly áprilisban alapították meg a Media Vivantis Műsorszolgáltató Zrt.-t, és mindjárt működése első évében sikerült is szép nyereséget összehoznia a Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla 100 százalékos tulajdonában lévő tévés cégnek.

Mészárosné 2019. március 29-én távozott az Echo Televízió éléről, és azzal a lendülettel átigazolt a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány kötelékébe tartozó Ozone Tv-hez és a Life Tv-hez is, elnöknek. Sűrű nap volt, mert ezzel nem ért véget a mozgolódás: ugyanekkor Mészárosné megalapította a Media Vivantis Zrt.-t is, maga mellett elnökségi tagnak megtéve Bálint Istvánnét, Bicske fideszes alpolgármesterét és Ruff Zoltánt, aki korábban az Erzsébet-utalványokhoz kapcsolódó Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője volt, még korábban az Echo Tv vezető tisztviselője, még annál is korábban pedig a HírTv munkatársa volt. Az új cég székhelye ugyanaz az Angol utca 65., ahol régen a NapTv működött, majd az Echo, és most már - az Echo beolvasztása után - a HírTv.

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix
Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix

A Media Vivantist már 2019 áprilisában, 5 millió forintos alaptőkével jegyezték be, fő tevékenységeként a film, video- és televízióprogram terjesztésével, de ugyanúgy képes műsorgyártásra, hangfelvétel készítésére és kiadására, valamint médiareklámok hirdetési idejének és helyének értékesítésére, tartós bérbeadásra vagy viszonteladásra.

A céget érintő legutóbbi fordulat az volt, hogy Ruff helyét május 11-én Hajdú Péter vette át a vezérigazgatói poszton - mire Szulák Andrea lelépett a Life Tv-től.

És most megjelent a Media Vivantis első éves beszámolója. Az április 3-tól december 31-ig tartó időszakot tárgyaló dokumentum egyből nagy sikert hirdet:

Mészárosnéék működésük első, nem is teljes évében 120 millió forint nyereséget hoztak össze.

Ebből azonban Mészárosné egy fillért sem vett ki, mind ment az eredménytartalékba.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 1,2 milliárd forint volt, ebből a 897 millió forintnyi szponzorációs bevétel a legnagyobb falat. 137 milliót kerestek terjesztéssel, 59 milliót reklámmal, 35 milliót barterrel, 79 millió pedig egyéb szolgáltatás bevétele címszó alatt szerepel.

A cég fennállásának kilenc hónapja alatt 216 millió forint ment el a bérekre, ez 31 dolgozójukkal számolva 774 ezer forint átlagfizetést jelent (volt még ott 306 millió forint személyi jellegű ráfordítás is). A kiegészítő mellékletből kiderül az is, mekkorák a nem átlagos fizetések. A dokumentum szerint a vezető tisztségviselők tiszteletdíjat vagy munkabért kaptak, az igazgatóság tagjainak tiszteletdíja 15,3 millió volt (ez a személyi jellegű egyéb kifizetések között jelenik meg), munkabérük pedig 18,7 millióra jött ki, vagyis a Media Vivantis tetején ülők 9 hónap alatt összesen 34 millió forintot vittek haza.

Az első évben a műsorszolgáltatónak 330 millió forintnyi követelése gyűlt össze, ebből 131 millió a vevők felé áll fent televíziós műsorszolgáltatás, illetve reklámcélú értékesítés kategóriában. A vállalatot 988 millió forintnyi kötelezettség terheli, ezen belül 752 millió a vevőktől kapott előleg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!