2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Mercedes-Benz német luxusautógyártó idén megkezdi saját gyorstöltőhálózatának kiépítését Észak-Amerikában, amely az évtized végére 400 egységre bővülhet - közölte a társaság csütörtökön Las Vegasban, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán, az évente megrendezett Consumer Electronics Show-n (CES).

Az egyenként 350 kilowatt teljesítményű, összesen 2 500 töltőcsatlakozóval felszerelt gyorstöltőhálózat kiépítésére 1 milliárd eurót fordít a társaság az évtized végéig - mondta újságíróknak Ola Källenius, a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke. A beruházással a német autógyártó az amerikai elektromosautó piac vezetőjével, a Teslával kívánja felvenni a versenyt, amely jelenleg minegy 40 ezer töltőponttal rendelkezik globálisan.

A lokációtól függően 4 és 12 közötti csatlakozóval felszerelt töltőállomások nem csak a Mercedes márkatulajdonosok számára lesznek elérhetők, de ők "előnyben részesülnek", előre lefoglalhatják majd a töltőpontokat. A Mercedes többek között Kínában és Európában is gyors ütemben folytatja az elektromos járművek (EV) töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését. A töltőpontjaik száma 2030-ra elérheti a 2 ezret, ami mintegy 10 ezer töltőoszlopot jelent majd - mondta Källenius.

Komoly terveik vannak az elektromos autózásban. Fotó: Depositphotos
Komoly terveik vannak az elektromos autózásban. Fotó: Depositphotos

A Mercedes az észak-amerikai piacon az egyik legnagyobb amerikai megújulóenergia-termelővel és EV töltéssel foglalkozó céggel, az MN8 Energy-vel működik együtt valamint a töltőpontokat működtető ChargePoint-tal. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!