<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A Mercedes-Benz német luxusautógyártó idén megkezdi saját gyorstöltőhálózatának kiépítését Észak-Amerikában, amely az évtized végére 400 egységre bővülhet - közölte a társaság csütörtökön Las Vegasban, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán, az évente megrendezett Consumer Electronics Show-n (CES).

Az egyenként 350 kilowatt teljesítményű, összesen 2 500 töltőcsatlakozóval felszerelt gyorstöltőhálózat kiépítésére 1 milliárd eurót fordít a társaság az évtized végéig - mondta újságíróknak Ola Källenius, a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke. A beruházással a német autógyártó az amerikai elektromosautó piac vezetőjével, a Teslával kívánja felvenni a versenyt, amely jelenleg minegy 40 ezer töltőponttal rendelkezik globálisan.

A lokációtól függően 4 és 12 közötti csatlakozóval felszerelt töltőállomások nem csak a Mercedes márkatulajdonosok számára lesznek elérhetők, de ők "előnyben részesülnek", előre lefoglalhatják majd a töltőpontokat. A Mercedes többek között Kínában és Európában is gyors ütemben folytatja az elektromos járművek (EV) töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését. A töltőpontjaik száma 2030-ra elérheti a 2 ezret, ami mintegy 10 ezer töltőoszlopot jelent majd - mondta Källenius.

Komoly terveik vannak az elektromos autózásban. Fotó: Depositphotos
Komoly terveik vannak az elektromos autózásban. Fotó: Depositphotos

A Mercedes az észak-amerikai piacon az egyik legnagyobb amerikai megújulóenergia-termelővel és EV töltéssel foglalkozó céggel, az MN8 Energy-vel működik együtt valamint a töltőpontokat működtető ChargePoint-tal. (MTI)