Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Az ügyvéd korábban egy nagy agráripari üzletben képviselte ügyfelét Bige Lászlóval szemben.

Miután Luxemburgba költözött, itthoni vállalkozásaiban egy ügyvédi iroda kezdte képviselni a kiterjedt NER-es kapcsolati hálóval rendelkező Sarka Kata influenszert. Legutóbb Rogán-Gaál Cecíliával közös cégében, a Nakama & Partners Kft.-ben bukkant fel az Imre Ügyvédi Iroda, mint Sarka Kata kézbesítési megbízottja.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)

A  reklám- és médiaügynökségi munkákra specializálódott Nakamában egészen tavaly őszig önálló képviseleti joggal rendelkezett Sarka Kata, október végétől viszont már az Imre Ügyvédi Iroda lett a kézbesítési megbízottja. Egyben a lakcímére vonatkozó bejegyzés is megváltozott, a luxemburgi címre.

Más céges érdekeltsége esetében erre már hamarabb sor került: a Top News Hungary Kft.-ben már a 2018 végi alapításkor a luxemburgi cím került be a tulajdonosi adatok közé. Az online hírvilág bulvár szegletében ténykedő cégben egyébként szintén Rogán-Gaál Cecília a tulajdonostársa.

De más is összeköti a két üzletasszonyt, mivel mindkettőjük házassága felbomlott. Rogán-Gaál Cecília és férje, Rogán Antal miniszter válásáról tavaly ősszel számolt be a kormány hivatalos oldala. Sarka Kata házassága évekkel korábban tönkrement, a válásra végül 2018-ban került sor. Ez esetünkben annyiban érdekes, hogy a válóperben Sarka Katát az Imre Ügyvédi Iroda vezetője, Imre András képviselte. A jelek szerint az együttműködésük nem korlátozódott csak a válásra, hanem az influenszer üzleti ügyeiben is támaszkodik az ügyvéd segítségére.

Sarka Kata ezen kívül még két céggel hozható összefüggésbe. A szépségversenyek rendezésével foglalkozó Magyarország Szépe Szépségipari Szolgáltató Kft. v. a., mint a neve is jelzi, végelszámolás alá került, ami elég kacifántosan alakult (szintúgy a cég előélete, amibe a 24.hu cikke ad betekintést). Tavaly például az áprilisban elindított végelszámolással párhuzamosan született például egy cégbírósági kényszertörlési döntés, amit utóbb hatályon kívül helyeztek.

A fő profil szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-ben a cégjegyzésre jogosultak között tüntetik fel Sarka Katát, 2017 májusi bejegyzéssel, de itt a lakcímeként még a magyarországi címe szerepel. Ami igazán érdekessé teszi ezt a céget, az a tulajdonos, egy Seychelles-szigetekre - tehát adóparadicsomnak számító területen - bejegyzett cég, az SMT DEV Ltd. (Erre a cégre egyébként nem találtunk rá egyszerű kereséssel az interneten ezen a címen, de más, magyarországi érdekeltséggel bíró vállalkozásokra - melyek itthoni cégeikkel uniós pályázatokon is nyertek - viszont igen).

A Smart Development működése egyébként tiszta ráfizetés, 2016 és 2018 között 1,16 millió forint veszteséget hoztak össze. De ilyen háttérrel nem biztos, hogy ez szempont volt, a 377 millió forintos eszközállomány legalábbis erre utal.

A cikkben említett ügyvéd, a szegedi egyetemen végzett Imre András neve önkormányzati papírokban bukkant fel az elmúlt években, például a szegedi és a budaörsi önkormányzattal összefüggésben. De ő képviselte például Guba Sándort, aki Bige László műtrágyaipari nagyvállalkozó ellenében tett ajánlatot 2013-ban a mezőgazdasági integrátor cégre, a KITE Zrt.--re, és aki mögött akkor Csányi Sándort sejtették. Utóbb valóban a bankár kezébe került a rendszerintegrátor cég. Imre András a KITE-vel kapcsolatos tárgyalások során képviselte Guba Sándort, illetve ezt követően is kapcsolatban maradt a céggel, például a részvénykönyv vezetésére kapott megbízást.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.