<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ügyvéd korábban egy nagy agráripari üzletben képviselte ügyfelét Bige Lászlóval szemben.

Miután Luxemburgba költözött, itthoni vállalkozásaiban egy ügyvédi iroda kezdte képviselni a kiterjedt NER-es kapcsolati hálóval rendelkező Sarka Kata influenszert. Legutóbb Rogán-Gaál Cecíliával közös cégében, a Nakama & Partners Kft.-ben bukkant fel az Imre Ügyvédi Iroda, mint Sarka Kata kézbesítési megbízottja.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)
Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)

A  reklám- és médiaügynökségi munkákra specializálódott Nakamában egészen tavaly őszig önálló képviseleti joggal rendelkezett Sarka Kata, október végétől viszont már az Imre Ügyvédi Iroda lett a kézbesítési megbízottja. Egyben a lakcímére vonatkozó bejegyzés is megváltozott, a luxemburgi címre.

Más céges érdekeltsége esetében erre már hamarabb sor került: a Top News Hungary Kft.-ben már a 2018 végi alapításkor a luxemburgi cím került be a tulajdonosi adatok közé. Az online hírvilág bulvár szegletében ténykedő cégben egyébként szintén Rogán-Gaál Cecília a tulajdonostársa.

De más is összeköti a két üzletasszonyt, mivel mindkettőjük házassága felbomlott. Rogán-Gaál Cecília és férje, Rogán Antal miniszter válásáról tavaly ősszel számolt be a kormány hivatalos oldala. Sarka Kata házassága évekkel korábban tönkrement, a válásra végül 2018-ban került sor. Ez esetünkben annyiban érdekes, hogy a válóperben Sarka Katát az Imre Ügyvédi Iroda vezetője, Imre András képviselte. A jelek szerint az együttműködésük nem korlátozódott csak a válásra, hanem az influenszer üzleti ügyeiben is támaszkodik az ügyvéd segítségére.

Sarka Kata ezen kívül még két céggel hozható összefüggésbe. A szépségversenyek rendezésével foglalkozó Magyarország Szépe Szépségipari Szolgáltató Kft. v. a., mint a neve is jelzi, végelszámolás alá került, ami elég kacifántosan alakult (szintúgy a cég előélete, amibe a 24.hu cikke ad betekintést). Tavaly például az áprilisban elindított végelszámolással párhuzamosan született például egy cégbírósági kényszertörlési döntés, amit utóbb hatályon kívül helyeztek.

A fő profil szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-ben a cégjegyzésre jogosultak között tüntetik fel Sarka Katát, 2017 májusi bejegyzéssel, de itt a lakcímeként még a magyarországi címe szerepel. Ami igazán érdekessé teszi ezt a céget, az a tulajdonos, egy Seychelles-szigetekre - tehát adóparadicsomnak számító területen - bejegyzett cég, az SMT DEV Ltd. (Erre a cégre egyébként nem találtunk rá egyszerű kereséssel az interneten ezen a címen, de más, magyarországi érdekeltséggel bíró vállalkozásokra - melyek itthoni cégeikkel uniós pályázatokon is nyertek - viszont igen).

A Smart Development működése egyébként tiszta ráfizetés, 2016 és 2018 között 1,16 millió forint veszteséget hoztak össze. De ilyen háttérrel nem biztos, hogy ez szempont volt, a 377 millió forintos eszközállomány legalábbis erre utal.

A cikkben említett ügyvéd, a szegedi egyetemen végzett Imre András neve önkormányzati papírokban bukkant fel az elmúlt években, például a szegedi és a budaörsi önkormányzattal összefüggésben. De ő képviselte például Guba Sándort, aki Bige László műtrágyaipari nagyvállalkozó ellenében tett ajánlatot 2013-ban a mezőgazdasági integrátor cégre, a KITE Zrt.--re, és aki mögött akkor Csányi Sándort sejtették. Utóbb valóban a bankár kezébe került a rendszerintegrátor cég. Imre András a KITE-vel kapcsolatos tárgyalások során képviselte Guba Sándort, illetve ezt követően is kapcsolatban maradt a céggel, például a részvénykönyv vezetésére kapott megbízást.