2020. január 30. 05:31

Az ügyvéd korábban egy nagy agráripari üzletben képviselte ügyfelét Bige Lászlóval szemben.

Miután Luxemburgba költözött, itthoni vállalkozásaiban egy ügyvédi iroda kezdte képviselni a kiterjedt NER-es kapcsolati hálóval rendelkező Sarka Kata influenszert. Legutóbb Rogán-Gaál Cecíliával közös cégében, a Nakama & Partners Kft.-ben bukkant fel az Imre Ügyvédi Iroda, mint Sarka Kata kézbesítési megbízottja.

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília) Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata (forrás: instagram/Rogán-Gaál Cecília)

A  reklám- és médiaügynökségi munkákra specializálódott Nakamában egészen tavaly őszig önálló képviseleti joggal rendelkezett Sarka Kata, október végétől viszont már az Imre Ügyvédi Iroda lett a kézbesítési megbízottja. Egyben a lakcímére vonatkozó bejegyzés is megváltozott, a luxemburgi címre.

Más céges érdekeltsége esetében erre már hamarabb sor került: a Top News Hungary Kft.-ben már a 2018 végi alapításkor a luxemburgi cím került be a tulajdonosi adatok közé. Az online hírvilág bulvár szegletében ténykedő cégben egyébként szintén Rogán-Gaál Cecília a tulajdonostársa.

De más is összeköti a két üzletasszonyt, mivel mindkettőjük házassága felbomlott. Rogán-Gaál Cecília és férje, Rogán Antal miniszter válásáról tavaly ősszel számolt be a kormány hivatalos oldala. Sarka Kata házassága évekkel korábban tönkrement, a válásra végül 2018-ban került sor. Ez esetünkben annyiban érdekes, hogy a válóperben Sarka Katát az Imre Ügyvédi Iroda vezetője, Imre András képviselte. A jelek szerint az együttműködésük nem korlátozódott csak a válásra, hanem az influenszer üzleti ügyeiben is támaszkodik az ügyvéd segítségére.

Sarka Kata ezen kívül még két céggel hozható összefüggésbe. A szépségversenyek rendezésével foglalkozó Magyarország Szépe Szépségipari Szolgáltató Kft. v. a., mint a neve is jelzi, végelszámolás alá került, ami elég kacifántosan alakult (szintúgy a cég előélete, amibe a 24.hu cikke ad betekintést). Tavaly például az áprilisban elindított végelszámolással párhuzamosan született például egy cégbírósági kényszertörlési döntés, amit utóbb hatályon kívül helyeztek.

A fő profil szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozó Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-ben a cégjegyzésre jogosultak között tüntetik fel Sarka Katát, 2017 májusi bejegyzéssel, de itt a lakcímeként még a magyarországi címe szerepel. Ami igazán érdekessé teszi ezt a céget, az a tulajdonos, egy Seychelles-szigetekre - tehát adóparadicsomnak számító területen - bejegyzett cég, az SMT DEV Ltd. (Erre a cégre egyébként nem találtunk rá egyszerű kereséssel az interneten ezen a címen, de más, magyarországi érdekeltséggel bíró vállalkozásokra - melyek itthoni cégeikkel uniós pályázatokon is nyertek - viszont igen).

A Smart Development működése egyébként tiszta ráfizetés, 2016 és 2018 között 1,16 millió forint veszteséget hoztak össze. De ilyen háttérrel nem biztos, hogy ez szempont volt, a 377 millió forintos eszközállomány legalábbis erre utal.

A cikkben említett ügyvéd, a szegedi egyetemen végzett Imre András neve önkormányzati papírokban bukkant fel az elmúlt években, például a szegedi és a budaörsi önkormányzattal összefüggésben. De ő képviselte például Guba Sándort, aki Bige László műtrágyaipari nagyvállalkozó ellenében tett ajánlatot 2013-ban a mezőgazdasági integrátor cégre, a KITE Zrt.--re, és aki mögött akkor Csányi Sándort sejtették. Utóbb valóban a bankár kezébe került a rendszerintegrátor cég. Imre András a KITE-vel kapcsolatos tárgyalások során képviselte Guba Sándort, illetve ezt követően is kapcsolatban maradt a céggel, például a részvénykönyv vezetésére kapott megbízást.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.