<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Az amerikai focibajnokság végig kiélezett meccset hozó döntője minden idők második legmagasabb nézettségét hozta, a félidőben rendezett minikoncert is remek számokkal futott.

A Super Bowl kapcsán előzetesen azt írtuk, hogy csillagászati összegekbe került idén egy-egy 30 másodperces hirdetés reklámideje, hiszen az egy évvel korábbi 5,5 millió dollárhoz képest a mostani közvetítés alatt 6,5 millióért adták el azokat. Korábbi cikkünkben ugyanakkor azt is jeleztük, hogy a hirdetőknek így is vélhetőleg megéri, hiszen rendre óriási nézettséget hoz a közvetítés. Az idei döntő párosítása egy nagy piacon működő, sztárokkal teletűzdelt csapat (Los Angeles Rams) és egy lesajnált kiscsapat (Cincinatti Bengals) csatáját hozta, ami a semleges nézők felé is "jól eladható" volt. Nem véletlenül jósoltuk azt, hogy ha végig szoros lesz a találkozó, akkor kiemelkedő nézettségi számokat hozhat az idei Super Bowl.

Nos, a várakozásunk bejött, sőt minden idők második legnézettebb Super Bowlja volt az idei. A Nielsen ugyanis nyilvánosságra hozta a Super Bowl közvetítésének számait, és az adás átlagosan 112,3 millió nézőt ért el. Érdemes megjegyezni, hogy immár nem csak a klasszikus tévé előtti nézőszámot mérik, hanem az összes platformon elért nézőt. A médiafogyasztási szokások változása miatt ugyanakkor ez a mérés lefedi a korábbi "csak" tévés nézettséget.

A most közölt statisztikák szerint több mint 101 millió ember nézte a közvetítést a tévében az NBC-n és a Telemundo-n, további 11,2 millióan pedig a streaming szolgáltatásokon. Ezzel egyébként a Telemundon ez lett minden idők legnézettebb spanyol nyelvű NFL közvetítése. Emellett az NFL meccseket tekintve a streaming szolgáltatásokon elért nézőszám is rekordnak számít.

A mérkőzés félidejében rendezett minikoncert, a Pepsi Halftime Show, amelyen a hip-hop zene legnagyobb alakjai (Dr. Dre, Snoop, Eminem, 50 Cent, Lamar Kendrick) léptek fel is óriási népszerűséggel futott. Az amerikai sajtó által minden idők egyik legjobb Halftime Show-jának titulált koncert 103,7 millió nézőt ért el.

A félidőben rendezett koncertet is 100 milliónál többen nézték (Fotó: MTI/EPA/John Mabanglo ) A félidőben rendezett koncertet is 100 milliónál többen nézték (Fotó: MTI/EPA/John Mabanglo )

A meccs kapcsán egyébként Ohio államban volt a legnagyobb érdeklődés, nem véletlenül, a Super Bowl korszakban az állam csapatai közül a Cleveland Browns még soha, a Cincinatti Bengals pedig több, mint 30 éve jutott utoljára a döntőbe. Ennek megfelelően Cincinattiben a tévét nézők 84 százaléka követte a döntőt, az állam legnagyobb városában Columbusban 80 százalékos volt a Super Bowl közönségaránya, míg Clevelandben 78 százalékos volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.