1p

Az egyikük fiktív számlákat állított ki a szakszervezetnek, a másik érintett pedig 60 millió forintot emelt le a szakszervezet számlájáról.

A Telex cikke szerint a szakszervezet után munkáltatójuk is fellépett az Audi Hungária Független Szakszervezet két, sikkasztással gyanúsított vezetője ellen. 

Múlt csütörtökön a szakszervezet rendkívüli bizalmi értekezletet hívott össze, ahol az összesen 600 millió forintos sikkasztással gyanúsított két elnökségi tagot hivatalosan is kizárták a soraikból, a megmaradt hét elnökségi tag pedig lemondott.

Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezetnek, melyek mögött valós tevékenység nem állt. A számlákat saját maga fizette ki önmagának.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!