<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A céges beszámolót elnézve kifizetődőnek tűnik a sugarbaby-üzlet a tulajdonosok számára, hiszen több mint 55 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2020-as üzleti évet a Puncs.hu portált üzemeltető Ntice Kft., ezt rögtön ki is fizették osztalékként. 

A Puncs.hu először még 2018-ban kavart nagyobb hullámokat, a nagyvárosokban megjelenő hirdetések a Magyarországon addig kevéssé ismert sugar-életmódot hirdették büszkén – a jellemző felállás szerint egy idősebb férfi egy fiatalabb nőt támogat anyagilag bizonyos ellentételezésért – jól kiverve ezzel a biztosítékot a társadalom több szintjén. Ezzel együtt azonban úgy tűnik, hogy a Puncs.hu-nak bejött a sugarbaby-biznisz.

Laptársunk, az Életforma.hu korábban egy interjún keresztül mutatta be egy sugarbaby mindennapjait – erről itt olvashatnak bővebben is.

A számok alapján kijelenthető, hogy a koronavírus gyakorlatilag nem okozott fennakadásokat a mindennapokban a vállalkozás számára, erről a beszámolóhoz csatolt mellékletben így emlékeztek meg: „a világjárvány okozta helyzet az Ntice Kft. gazdálkodására is hatást gyakorol, de az a gazdálkodás folytatásával kapcsolatban lényeges ismert bizonytalanságot nem jelent.”

(Kép: Puncs.hu)
(Kép: Puncs.hu)

Az 55,07 millió forintos adózott eredményt hozó évben az értékesítés nettó árbevétele 185,94 millió forint volt, ez a 2019-es üzleti évhez több mint 33 milliós emelkedést jelentett. A cég arról nem közölt részleteket, hogy a teljes egészében belföldi értékesítésként leírt bevételek mit takarnak, így csak feltételezni tudjuk, hogy ez a Puncs.hu-n ajánlott több fajta prémiumelőfizetésből beérkezett összegeket takarja. Ennek összege a sugarbaby-ként regisztrálók számára havonta 1990 forint, a potenciális sugardaddy-knek azonban ennél jelentősen többet, akár havi 15 ezer forintot kell leperkálnia.

Az érdekeltségi körhöz tartozik több hagyományosabb társkereső oldal is

Érdekesség, hogy az Ntice Kft-nek évek óta nincsen személyi jellegű ráfordítása, így amellett, hogy a cégnek nincs alkalmazottja, az ügyvezetőként megjelölt Weiler Péter sem vett fel fizetést a cégtől. Az Ntice Kft. egyébként az alapítóként és vezérigazgatóként szintén Weiler Pétert megjelölő Dating Central Europe Zrt. tulajdona - ez ugyanaz a vállalat, amelynek többségi tulajdonrészét a 24.hu cikke alapján még 2019 júniusában vásárolta meg a Liechsteinben bejegyzett Russmedia International az akkor Hernádi Zsolthoz köthető Gran Private Equitytől, a Mol-vezér ekkor szállt ki a randioldal-bizniszből. 

Az egyebek mellett az egyik legnagyobb magyar társkeresőt, a Randivonal.hu-t is menedzselő Dating Central Europe-hoz tartozik az ügyvezetőként szintén Weiler Pétert megjelölő The Cook Kft. is. Ez utóbbi az oldalon megtalált ÁSZF szerint a csajokespasik.hu társkeresőportált üzemelteti. Cikkünk megjelenéséig a The Cook még nem adta le a 2020-as üzleti évre vonatkozó beszámolóját – a cég 2019-et 3,24 millió, míg 2018-at 5,5 millió forintos adózott eredménnyel zárta.

Az Ntice Kft. összesen 116,762 millió forintos anyagjellegű ráfordításának oroszlánrészét, mintegy 116,134 millió forintot az igénybe vett szolgáltatások tettek ki: ezek feltételezhetően a Puncs.hu portál üzemeltetéséhez szükséges szolgáltatásokat jelentik. A cégnek csak rövid lejáratú kötelezettségei vannak, a beszámolóhoz csatolt kiegészítő melléklet alapján a 13,524 millió forintos tartozásból 5,77 millió forint a beszállítókkal szemben áll fent, az összeg másik felét pedig egyéb rövid lejáratú kötelezettségek adták.

Követelések az anyavállalattal szemben

 A cég közel 57 millió forintos követeléseinek döntő többségét a kapcsolt vállalkozással szemben fennálló követelések jelentik – az anyacég (Dating Central Europe Zrt.) 54,659 millió forinttal tartozik az Ntice-nak, míg 2,286 millió forint egyéb, meg nem nevezett partnerekkel szemben áll fent. A vállalkozás bankszámláján a kiegészítő melléklet szerint az üzleti év lezárasakor 31,806 millió forintot tartottak, míg a készpénz összege elhanyagolható, mindössze 17 ezer forint volt.

Osztalékot hozott az év

Összességében tehát tényleg úgy tűnik, hogy a Puncs.hu mögött álló vállalkozás üzletmenetének egyáltalán nem ártott meg a világjárvány, hiszen amellett, hogy a cégbeszámoló is igen fényes képet mutat, az Ntice Kft. taggyűlésén osztalék kifizetése mellett döntött – az 55,076 millió forintos kifizetett osztalék (amelyből 44,65 millió forintot már előre, tavaly novemberben kifizettek) megegyezik az éves adózott eredménnyel. A jelentős pénzkivétel ellenére azonban az Ntice működéséért nem kell aggódni – a kifizetett osztalék mellett a korábbi évekből felhalmozott 26,183 millió forintos eredménytartalék így is a vállalkozásban maradt.