4p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Egy bolgár származású üzletasszonyról és az ő – hivatalos cégdokumentumok szerint – kizárólagos tulajdonában lévő Arton Capitalról van szó, amely a 2019-es üzleti évét több mint tíz százalékkal nagyobb nyereséggel zárta, mint a 2018-ast.

A jelek szerint az Arton Capital Hungary Kft. volt az a cég, amely berobbantotta Balogh Radostina Veselinova üzleti karrierjét. Bár a bolgár származású üzletasszony első vállalkozása az Opten céginformációs adatbázis tanúsága szerint a 2008 októberében gründolt Vekal Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt – amelyet követően a Három Sziget Kalandpark 2010-es elindításánál is bábáskodott –, igazából akkor mosolygott rá a szerencse, amikor három bolgár honfitársával közösen 2013 márciusában létrehozta az Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft.-t.

Az időzítés nem véletlen, akkor indította el a második Orbán-kormány az úgynevezett letelepedésikötvény-programot. Amelynek keretében – a több külföldi országban már bevett módi mintájára – az Európai Unión kívüli befektetők vásárolhattak magyarországi letelepedési államkötvényt, cserébe magyarországi letelepedési engedélyt kaphattak, ezzel pedig jogot arra, hogy szabadon utazzanak az EU-n belül.

A szálak Rogán Antalhoz vezetnek. Fotó: MTIA szálak Rogán Antalhoz vezetnek. Fotó: MTI

A kormány hét közvetítő céget jelölt ki a letelepedési kötvények kiközvetítésére. Ebbe a körbe sikerült bekerülnie az Arton Capitalnek. Hogy hogyan, azt egy ideig csak találgatni lehetett, mígnem fény derült egy valószínűsíthető kapocsra. Eszerint Balogh Radostina Veselinova nem másnak volt az évfolyamtársa, mint Rogán Antalnak, aki a letelepedésikötvény-programot még a Fidesz frakcióvezetőjeként kezdeményezte. 

A programot 2017 márciusában függesztették fel, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. a kedvezőbb finanszírozási helyzetre hivatkozva beszüntette a kötvényértékesítést. A szervezet akkori közleményében jelezte, hogy a programban összesen 17 009 darab kötvénycsomagot értékesítettek, 1 milliárd 293 millió euró össznévértékben. 

A letelepedési kötvényesek ügyeinek kezelése azonban egészen 2022 végéig eltart. Márpedig e tevékenységét az Arton Capital 2019-ben eredményesebben látta el, mint egy évvel korábban – derül ki a társaság tavalyi üzleti évéről tegnap közzétett kiegészítő beszámolóban.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.