Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Valton-Sec új embereket vett fel, és növelte a nyereségét.

Kijött a nemrég kft.-ből zrt.-vé alakult Valton-Sec tavalyi évet összegző céges beszámolója. Ebből az látszik, hogy a Fidesz kedvenc őrző-védő cégének jól sikerült 2019:

  • a saját tőke 3,2 milliárdről 3,8 milliárdra nőtt,
  • 7,3-ról 8,9 milliárd forintra nőtt a belföldi értékesítés nettó árbevétele,

a nyereség pedig 1,068 milliárdról 1 milliárd 158 millió forintra emelkedett.

Ebből 400 milliót osztalékként kifizettek, a maradék nyereséget átvezették az eredménytartalékba. Tavaly a kisebb nyereségből vettek föl több pénzt, akkor 450 millió volt a kifizetés.

A Valton főbb bevételei egyébként ezekből tevődtek össze:

  • Rendezvénybiztosítás 2,2 milliárd,
  • Objektumvédelem 5,4 milliárd,
  • Egyéb biztonsági tevékenység 328 millió,
  • Könyvviteli szolgáltatás bevételei 11 millió,
  • Máshova nem sorolt egyéb személyi szolgáltatás 667 millió,
  • Általános épülettakarítás 37 millió,
  • Máshova nem sorolt egyéb kiegyészítő üzleti szolgáltatás 217 millió,

vagyis összesen 8,9 milliárd forint.

A cégnél a bérköltség 402-ről 473 millióra nőtt 2018-ról 2019-re, miközben 143-ról 161-re nőtt a foglalkoztatottak száma. Ez azt jelenti, hogy a Valtonnál tavaly 244 824 forint volt a havi átlagbér, ami 10 ezer forinttal több, mint a megelőző évi. A személyi jellegű egyéb kifizetések viszont csökkentek, 47-ről 8 millióra.

A céges beszámoló kiegészítő melléklete szerint a vezető tisztségviselők 150 millió forintot vettek kölcsön a Valtontól 2019-ben. Ők a cégkivonat szerint Varga-Szabó Andrea vezérigazgató (Varga Lajos főtulajdonos felesége) és Bessenyei István, Sarka Kata férje.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.