TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A cégbíróság ugyanis több mint fél év elteltével bejegyezte a negyedszázadon át kft-ként működő Valton-Sec új társasági formáját.

Mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt, a számos értékes kormányzati megbízást kapott, személybiztonsági fókuszú társaság átalakulásáról még a 2019. június 30-ai taggyűlésükön döntöttek a tulajdonosok. Egyúttal módosították az addigi tulajdoni hányadokat is. Varga Lajos vezérigazgatóhoz került a Valton-Sec 39 százalékos részesedése, így ő immár a zártkörű részvénytársaság 89 százalékos tulajdonosa, míg 11 százalék Sarka Kata férjénél, Bessenyei Istvánnál maradt.

Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI

Bessenyei neve onnan is ismert, hogy a budapesti, XII. kerület Felhő utcában lévő, egyesek szerint 1 milliárd forint értékűre becsült ingatlanát a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel, Rogán Antallal éppen válófélben lévő Rogán-Gaál Cecília bérli, aki Sarka Kata legjobb barátnője.

A 2018. december 31-ei fordulónappal elkészített vagyonmérleg-tervezet szerint a Valton-Sec zrt.-ként közel 45,3 millió forinttal alacsonyabb, 5,36 milliárdos mérlegfőösszeggel működik tovább, mint kft-ként. A csökkenés oka, hogy 48,4 millió forint értékű értékpapír kikerült a mérlegéből, aminek következtében a társaság saját tőkéje 3,2 milliárd forint alá ment. Kötelezettségei közel 2,2 milliárdra rúgnak, ebből csaknem 1,9 milliárdnyi rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes. 

A Valton-Sec a 2018-as évét 7,37 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forintos nyereséggel zárta, ebből 450 milliót a tulajdonosok osztalékként kivettek. Így tettek egy évvel korábban is, amikor a 6,4 milliárd forintos forgalmon elért 1,6 milliárdos profitból jutalmazták meg magukat 300 millióval.

A most zártkörű részvénytársasággá átalakult cég utóbbi időkben kapott kormányzati megrendelései közül kiemelkedik, hogy 1,4 milliárd forintért őrizte a 2017-es budapesti vizes vébét, a Target Group Facility Management Zrt.-vel konzorciumban 465 milliót kap a Liget védelméért, 1,7 milliárdért pedig a stadionok biztonságát garantálja. Emellett a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26 milliárdos keretszerződésén Pintér Sándor belügyminiszter egykori cégével, a Civil Biztonsági Zrt.-vel, a hozzájuk köthető Hunex Teammel és a PFM Biztonsági Kft.-vel osztoznak. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.