2020. január 30. 18:35

A cégbíróság ugyanis több mint fél év elteltével bejegyezte a negyedszázadon át kft-ként működő Valton-Sec új társasági formáját.

Mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt, a számos értékes kormányzati megbízást kapott, személybiztonsági fókuszú társaság átalakulásáról még a 2019. június 30-ai taggyűlésükön döntöttek a tulajdonosok. Egyúttal módosították az addigi tulajdoni hányadokat is. Varga Lajos vezérigazgatóhoz került a Valton-Sec 39 százalékos részesedése, így ő immár a zártkörű részvénytársaság 89 százalékos tulajdonosa, míg 11 százalék Sarka Kata férjénél, Bessenyei Istvánnál maradt.

Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI

Bessenyei neve onnan is ismert, hogy a budapesti, XII. kerület Felhő utcában lévő, egyesek szerint 1 milliárd forint értékűre becsült ingatlanát a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel, Rogán Antallal éppen válófélben lévő Rogán-Gaál Cecília bérli, aki Sarka Kata legjobb barátnője.

A 2018. december 31-ei fordulónappal elkészített vagyonmérleg-tervezet szerint a Valton-Sec zrt.-ként közel 45,3 millió forinttal alacsonyabb, 5,36 milliárdos mérlegfőösszeggel működik tovább, mint kft-ként. A csökkenés oka, hogy 48,4 millió forint értékű értékpapír kikerült a mérlegéből, aminek következtében a társaság saját tőkéje 3,2 milliárd forint alá ment. Kötelezettségei közel 2,2 milliárdra rúgnak, ebből csaknem 1,9 milliárdnyi rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes. 

A Valton-Sec a 2018-as évét 7,37 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forintos nyereséggel zárta, ebből 450 milliót a tulajdonosok osztalékként kivettek. Így tettek egy évvel korábban is, amikor a 6,4 milliárd forintos forgalmon elért 1,6 milliárdos profitból jutalmazták meg magukat 300 millióval.

A most zártkörű részvénytársasággá átalakult cég utóbbi időkben kapott kormányzati megrendelései közül kiemelkedik, hogy 1,4 milliárd forintért őrizte a 2017-es budapesti vizes vébét, a Target Group Facility Management Zrt.-vel konzorciumban 465 milliót kap a Liget védelméért, 1,7 milliárdért pedig a stadionok biztonságát garantálja. Emellett a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26 milliárdos keretszerződésén Pintér Sándor belügyminiszter egykori cégével, a Civil Biztonsági Zrt.-vel, a hozzájuk köthető Hunex Teammel és a PFM Biztonsági Kft.-vel osztoznak. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.