2p

A cégbíróság ugyanis több mint fél év elteltével bejegyezte a negyedszázadon át kft-ként működő Valton-Sec új társasági formáját.

Mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt, a számos értékes kormányzati megbízást kapott, személybiztonsági fókuszú társaság átalakulásáról még a 2019. június 30-ai taggyűlésükön döntöttek a tulajdonosok. Egyúttal módosították az addigi tulajdoni hányadokat is. Varga Lajos vezérigazgatóhoz került a Valton-Sec 39 százalékos részesedése, így ő immár a zártkörű részvénytársaság 89 százalékos tulajdonosa, míg 11 százalék Sarka Kata férjénél, Bessenyei Istvánnál maradt.

Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI
Varga Lajos, a Valton-Sec fő tulajdonosa. Fotó: Komka Péter/MTI

Bessenyei neve onnan is ismert, hogy a budapesti, XII. kerület Felhő utcában lévő, egyesek szerint 1 milliárd forint értékűre becsült ingatlanát a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel, Rogán Antallal éppen válófélben lévő Rogán-Gaál Cecília bérli, aki Sarka Kata legjobb barátnője.

A 2018. december 31-ei fordulónappal elkészített vagyonmérleg-tervezet szerint a Valton-Sec zrt.-ként közel 45,3 millió forinttal alacsonyabb, 5,36 milliárdos mérlegfőösszeggel működik tovább, mint kft-ként. A csökkenés oka, hogy 48,4 millió forint értékű értékpapír kikerült a mérlegéből, aminek következtében a társaság saját tőkéje 3,2 milliárd forint alá ment. Kötelezettségei közel 2,2 milliárdra rúgnak, ebből csaknem 1,9 milliárdnyi rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes. 

A Valton-Sec a 2018-as évét 7,37 milliárd forintos árbevétel mellett 1,2 milliárd forintos nyereséggel zárta, ebből 450 milliót a tulajdonosok osztalékként kivettek. Így tettek egy évvel korábban is, amikor a 6,4 milliárd forintos forgalmon elért 1,6 milliárdos profitból jutalmazták meg magukat 300 millióval.

A most zártkörű részvénytársasággá átalakult cég utóbbi időkben kapott kormányzati megrendelései közül kiemelkedik, hogy 1,4 milliárd forintért őrizte a 2017-es budapesti vizes vébét, a Target Group Facility Management Zrt.-vel konzorciumban 465 milliót kap a Liget védelméért, 1,7 milliárdért pedig a stadionok biztonságát garantálja. Emellett a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 26 milliárdos keretszerződésén Pintér Sándor belügyminiszter egykori cégével, a Civil Biztonsági Zrt.-vel, a hozzájuk köthető Hunex Teammel és a PFM Biztonsági Kft.-vel osztoznak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!