<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A különféle nyelvek, a hang- vagy írásbeli kommunikáció az emberi civilizáció csodái közé tartoznak. A kultúrák sokszínűsége, a felhalmozott tudás továbbadása egyaránt elképzelhetetlen a nyelvek nélkül.

A magyar nyelv egyedisége

Talán különösebb elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a mi nyelvünk, a magyar nyelv a sokszínűségével, szókincsével kiemelkedik a többi közül. Képesek vagyunk a gondolatainkat árnyaltan, a finom utalásokra is odafigyelve közvetíteni vele.

A magyar nyelv valósággal hemzseg a különféle szinonimáktól, és ezek olyan sokfélék lehetnek, hogy sok esetben fel sem ismerjük, eszünkbe sem jut egy-egy rokon értelmű szó vagy annak jelentése. A szinonimaszotar.com weboldal magyar szinonimái segítenek nekünk abban, hogy ha keresünk egy hasonló jelentésű szót, akkor ne kelljen órákon át agyalnunk rajta, hanem a többféle rokon értelmű társaiból ki tudjuk választani a szövegkörnyezetbe illő változatot.

A nyelvek is állandóan változnak

A nyelveket, közük a magyart sem lehet egyfajta statikus képződménynek tekinteni. Folyamatosan változik, alakul, új jövevényszavakat fogad magába, más kifejezések pedig kikopnak a mindennapi használatból. Ezenfelül a nyelvek változatosságához sokat hozzátesznek a helyi dialektusok, tájszólások vagy éppen a különféle szlengek. Éppen ezért igen nagyszámú ez a gyűjtemény, és lehetőség van ezen az oldalon arra is, hogy magunk alakítsuk, hozzátegyünk, ezzel bővítve mások tudástárát is.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egyes szinonimák kötődhetnek valamilyen szubkultúrához, szakmákhoz, különféle zárt közösségekhez, vagy éppen megjelenhetnek földrajzi fekvés által meghatározott területeken is.

A szinonimaszotar com weboldala segítségünkre lehet, ha egy szövegben nem szeretnénk a szóismétlés hibájába esni, ehelyett szeretnénk mondanivalónkat választékosan, hasonló jelentésű szavakat is használva kifejezni. Emellett szintén hasznos társ lehet abban az esetben, ha egy szöveget olvasva vagy beszédet hallva nem értjük pontosan egy-egy szinonima vagy rokon értelmű kifejezés jelentését.

Egyre több területen van igény a használatára

Az elmúlt évek nagy változásokat hoztak mindenki életébe. Volt időszak, amikor hetekre, hónapokra otthonunkba bezárva voltunk kénytelenek élni, és sokan így távmunkára kényszerültek. Nem volt más választás, a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kellett ehhez a helyzethez, és kialakult a home office munkák széles köre.

Az otthonukban dolgozó munkavállalók azonban kérdések esetén nem tudtak kollégáikhoz fordulni, hiszen nem voltak többé egy légtérben, így hangsúlyosabbá vált az olyan honlapok megléte, amelyek valamilyen módon segítik ezt a mindennapi távmunkát. Ilyen a szinonimaszotar com is.

Akik prezentációt készülnek előadni, vagy újságírók, szövegírók vagy szerkesztők, tanárok és valamilyen előadók, számukra mind-mind nagyon fontos, hogy legyen egy elérhető gyűjtemény a számukra, amiből válogathatnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.