3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A pizza egyszerű, mégis világszerte az egyik legnépszerűbb étel, amit szívesen fogyasztunk utcán, dobozból, étteremben és otthon is, ha ennénk valami finomat, ami hétköznapi, mégis különleges.

Kicsik és nagyok egyaránt kedvelik, mert bármivel megpakolható, fogyaszthatjuk sósan, szalámival, sonkával, halfélékkel, zöldségekkel, paradicsomos alappal vagy fehér változatban, de akár Nutellával megkenve is. Számtalan pizzatészta recept kering az interneten is, érdemes hozzá a legjobb minőségű alapanyagokat használni, de az igazi csavart a sütése jelenti. 

A titok pedig nem más mint megfelelő hőfok, ami azonban csak kemencével biztosítható. Nem kell azonban építeni, a Grillplaza.hu Alfa Forni pizzasütő kemencéi egyszerűen összeszerelhetők, és akár kis teraszokon is elférnek, és mindent tudnak, amit tudniuk kell. Ismerd meg az olaszok büszkeségét, amely otthonodban is lehetőséget nyújt az igazi, ropogós lepény és sok más étel elkészítésére!

Lehet-e otthon jó pizzát sütni?

Megosztja a világot a kétféle pizzakészítési mód, bár Olaszországban is ahány ház, annyi szokás, és természetesen mindenki az autentikus recept szerint készíti. Kinek a pap, kinek a papné, vagyis kinek a ropogós szélű római, kinek a cornicione, vagyis a vastagabb, egyszerre lágy és ropogós szélű nápolyi. Lehetne vitázni arról is, igazi-e a pizza gáztüzelésű kemencében készítve, de ez megint csak ízlés dolga.

Bármelyik mellett is teszed le a voksodat, egy biztos, csak magas hőfokon készíthető el tökéletes minőségben 1-1,5 perc alatt. A háztartási tűzhelyek nem képesek erre, bár pizzakő/vas használatával már majdnem sikerül megközelíteni, de a tökéletes megoldást a kemencék szolgáltatják. 

Kiemelkedő sütési élmény profi kemencékkel

Miután birtokodban van a legtutibb tészta recept, beszerezted a magas minőségű 00-s lisztet, már csak a tészta szigorúan kézzel történő gyúrása van hátra, továbbá elegendő időt kell szánni a kelesztésre. 

A neheze azonban csak ezután következik, kivéve, ha birtokában vagy egy kiváló Alfa Forni kemencének, mert abban gyerekjáték lesz tökéleteset sütni.

A profi pizzasütő kemencéket 450-500℃ fokra lehet felfűteni, így a lepények sütése az előírás szerinti 60-90 másodperc alatt megvan. Ráadásul a tűzhely felfűtése sem igényel egy fél napot - és rengeteg energiát -, mint az épített változatok esetében. 

Amennyiben ragaszkodsz a hagyományokhoz, válassz fatüzelésű kemencét, ha viszont füst nélkül úsznád meg a sütést, a gázzal működő alternatívák lesznek megfelelőek számodra. 

Igényeidhez mérten

Az olasz gyártó különböző méretű kemencéket kínál attól függően, mekkora társaságot szeretnél rövid idő alatt jóllakatni, illetve mekkora terasz áll rendelkezésedre annak elhelyezéséhez. 

Egyes modellekben egyszerre akár 4 pizzát is süthetsz, így 10-20 fő kényelmes kiszolgálására alkalmasak. A mobil kemencékkel pedig a nyaralóban vagy egy piknik során sem kell lemondanod a finomságokról, ugyanis könnyedén magaddal viheted őket. 

A precíz eszközök mindenféle egyéb kemencés étel elkészítésére is alkalmasak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!