<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Pan-Inform Kft. vételára mintegy 5,5 milliárd forint.

A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. szerdán adásvételi szerződést írt alá leányvállalata, a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kft. értékesítéséről a magyar állam részére

- közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

(Illusztráció)(Illusztráció)

A közlemény szerint a vételár mintegy 5,5 milliárd forint, amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat. A tranzakció zárása 2022 első negyedévében várható.

A megállapodás a magyarországi központi, digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó kórházi informatikai rendszer fejlesztésével és támogatásával foglalkozó tevekénységeket érinti.

Ezek 2020-ban nagyságrendileg 3,4 milliárd forint bevételt, illetve 900 millió forint EBITDA-t (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) termeltek. A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozók feladatellátását támogatja. A felek megállapodása révén e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi.

A vállalatcsoport továbbra is elkötelezett amellett, hogy az egészségügyi ágazatot a tranzakció tárgyát képező szegmensen túli informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokkal lássa el, áll a közleményben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.