2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Pan-Inform Kft. vételára mintegy 5,5 milliárd forint.

A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. szerdán adásvételi szerződést írt alá leányvállalata, a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kft. értékesítéséről a magyar állam részére

- közölte a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

(Illusztráció)
(Illusztráció)

A közlemény szerint a vételár mintegy 5,5 milliárd forint, amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat. A tranzakció zárása 2022 első negyedévében várható.

A megállapodás a magyarországi központi, digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó kórházi informatikai rendszer fejlesztésével és támogatásával foglalkozó tevekénységeket érinti.

Ezek 2020-ban nagyságrendileg 3,4 milliárd forint bevételt, illetve 900 millió forint EBITDA-t (adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) termeltek. A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozók feladatellátását támogatja. A felek megállapodása révén e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi.

A vállalatcsoport továbbra is elkötelezett amellett, hogy az egészségügyi ágazatot a tranzakció tárgyát képező szegmensen túli informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokkal lássa el, áll a közleményben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!