2p

Négy hónappal a megalapítás után kiszállt a miniszterelnök veje a DFP-Parking Kft.-ből. Papíron legalábbis, hiszen a friss vállalkozás látóhatáron belül maradt.

Szeptember 4-én - mint arról elsőként beszámoltunk - új céggel gyarapodott a miniszterelnöki vő, Tiborcz István cégbirodalma. A BDPST Zrt. leányaként bejegyezték a DFP-Parking Kft.-t, mely a nevével ellentétben az ingatlanpiacon történő további terjeszkedésre hozták létre. Fő tevékenységként ugyanis a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését jelölték meg. Emellett bejegyezték még

  • a máshova nem sorolható egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatást,
  • és az építményüzemeltetést is.

Tiborcz István
Tiborcz István

Alapítása után alig több mint 4 hónappal a BDPST Zrt. továbbpasszolta a céget. A cégkivonat szerint ugyanis december 12-én egy magánszemély, Vida István lett a többségi tulajdonos, kisebb részben tulajdonos maradt a győri székhelyű Lexan Holding Zrt., mely szintén nem áll távol Tiborcz Istvántól. A Lexan tulajdonosa Bolevácz Éva, ügyvéd, aki sajtóinformációk szerint Szivek Norbert egyik bizalmasa, mondhati intézője. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója pedig a sajtóban megjelent hírek szerint több közös üzletet is visz a miniszterelnök vejével.

Vida István viszonylag új szereplőként nemrég tűnt fel Tiborcz cégbirodalmában, a DFP-Parking mellett 2019. május 14-e óta a BDPST Zrt. igazgatóságának tagja. Cégvezetési tapasztalata sem sok van az elmúlt évekből. Az Opten adatbázisa szerint 2016 és 2017 között a nagytarcsai székhelyű, tejtermék gyártásával foglalkozó EuroNutrition Zrt. tulajdonosa volt. 

2013 év végétől fél évig tulajdonosa és ügyvezetője volt a mára felszámolt, nyíracsádi székhelyű SZA-KO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, mely fő tevékenységként gépjárműüzemanyag-kereskedelemmel foglalkozott. Ezelőtt az idén szeptember elsjétől végelszámolási eljárás alatt álló Vinvest Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. tulajdonosai és vezetői között volt jelen. Az egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenységgel foglalkozó cég az Opten adatai alapján családi cég lehetett, ám az elmúlt években már érdemi tevékenységet nem végzett, hiszen egy forint árbevétel sem folyt be a kasszába. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!