2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Négy hónappal a megalapítás után kiszállt a miniszterelnök veje a DFP-Parking Kft.-ből. Papíron legalábbis, hiszen a friss vállalkozás látóhatáron belül maradt.

Szeptember 4-én - mint arról elsőként beszámoltunk - új céggel gyarapodott a miniszterelnöki vő, Tiborcz István cégbirodalma. A BDPST Zrt. leányaként bejegyezték a DFP-Parking Kft.-t, mely a nevével ellentétben az ingatlanpiacon történő további terjeszkedésre hozták létre. Fő tevékenységként ugyanis a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését jelölték meg. Emellett bejegyezték még

  • a máshova nem sorolható egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatást,
  • és az építményüzemeltetést is.

Tiborcz IstvánTiborcz István

Alapítása után alig több mint 4 hónappal a BDPST Zrt. továbbpasszolta a céget. A cégkivonat szerint ugyanis december 12-én egy magánszemély, Vida István lett a többségi tulajdonos, kisebb részben tulajdonos maradt a győri székhelyű Lexan Holding Zrt., mely szintén nem áll távol Tiborcz Istvántól. A Lexan tulajdonosa Bolevácz Éva, ügyvéd, aki sajtóinformációk szerint Szivek Norbert egyik bizalmasa, mondhati intézője. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója pedig a sajtóban megjelent hírek szerint több közös üzletet is visz a miniszterelnök vejével.

Vida István viszonylag új szereplőként nemrég tűnt fel Tiborcz cégbirodalmában, a DFP-Parking mellett 2019. május 14-e óta a BDPST Zrt. igazgatóságának tagja. Cégvezetési tapasztalata sem sok van az elmúlt évekből. Az Opten adatbázisa szerint 2016 és 2017 között a nagytarcsai székhelyű, tejtermék gyártásával foglalkozó EuroNutrition Zrt. tulajdonosa volt. 

2013 év végétől fél évig tulajdonosa és ügyvezetője volt a mára felszámolt, nyíracsádi székhelyű SZA-KO Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, mely fő tevékenységként gépjárműüzemanyag-kereskedelemmel foglalkozott. Ezelőtt az idén szeptember elsjétől végelszámolási eljárás alatt álló Vinvest Befektetési és Pénzügyi Tanácsadó Kft. tulajdonosai és vezetői között volt jelen. Az egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenységgel foglalkozó cég az Opten adatai alapján családi cég lehetett, ám az elmúlt években már érdemi tevékenységet nem végzett, hiszen egy forint árbevétel sem folyt be a kasszába. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.