2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Jó évük volt 2022-ben a legnagyobb magyar tőzsdecégeknek, amelyek a különadók mellett is bőkezűen honorálták csúcsvezetőik teljesítményét.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának járandósága a 2022-es rekorderedmény ellenére 29 százalékkal csökkent tavaly, ám így is 284,7 millió forintot keresett az olajtársaság élén, írja a Világgazdaság. Ennek több mint felét, 156 milliót alapbérként vehetett fel a társaság első számú vezetője, amit 800 ezer forintos béren kívüli juttatás egészített ki.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója összes juttatása 5,5 millió forinttal nőtt tavaly, így 262,7 milliót tett ki. Ebből 78 milliót adtak a fix juttatási elemek, a teljesítményfügg  elemek pedig 184,7 millió forintot jelentettek.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatói pedig 434 millió forintot keresett tavaly a cég élén. A 102,7 millió forintos éves alapbért 13,7 milliós béren kívüli juttatással is megfejelte az MTel, a juttatások közel háromnegyedét azonban – a Richterhez hasonlóan – itt is a teljesítményalapú elemek adták, 317,5 milliót.

A bankokra más közzétételi kötelezettség vonatkozik, ezért Csányi Sándor OTP-vezér esetén csak azt tudhatjuk, hogy a Mol igazgatóságának külsős tagjaként 76,7 millió forintot kapott tavaly, írja a lap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!