<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Japánban lesz kapható.

125 éves története során először alkoholos italt dob piacra a Coca-Cola, írja a Financial Times. A várhatóan 3 és 8 százalék közti szesztartalmú piát Japánban kezdik majd árusítani. Az amerikai cég ezzel belép a távol-keleti országban népszerű “Chu-Hi” alkoholosüdítő-piacra, melyet egyelőre olyan helyi brandek dominálnak, mint a Strong Zero, a Highball Lemon és a Slat.


Arról, hogy a Coca-Cola kipróbálja magát a Chu-Hi műfajban, már tavaly keringtek hírek, és bár a cég egyik vezetője, James Quincey tavaly novemberben nem is cáfolta, hogy napirenden van a dolog, pontos időtervről akkor még nem beszélt. Az alkoholos kísérlet végül múlt hónapban, a cég saját honlapján vált hivatalossá, amikor feltettek egy interjút Jorge Garduñóval, a cég japán részlegének vezetőjével, melyben az üzeltember a Chu-Hi-kalandot nevezte meg 2018 egyik lépésének - bár egyelőre csak "szerény kísérletként" hivatkozott rá, vagyis a cég még nem számít arra, hogy ezzel robbantanak bankot. Garduño azt is elmondta, hogy ez az italfajta a socsú nevű égetett szesz szénsavas vízzel való higításával, és plusz ízesítéssel készül.

A Chu-Hi italok a szerényebb, 3-8 százalékos alkoholtartalmuk miatt leginkább a sör és a fröccs vetélytársai, a nők körében különösen népszerűek. Az ízesítésben pedig vastagon jelen van a tikipus japán kísérletezőkedv, volt már belőle joghurtos, acerolás és bazsalikomos is.

A Coca-Cola már korábban is belenyúlt az alkoholba, de akkor még nem saját itallal. A '70-es években felvásároltak több kaliforniai borászatot és egy New York-i borászcéget, melyek segítségével aztán dobozos bort árultak a United Airlines repülőgépein.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.