<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Új körhöz érkezett a Paks II-höz kapcsolodó beszerzések sora, a megjelent tender szerint a beruházást kivitelező vállalat most felhő alapú projektmenedzsment szoftvereket venne a paksi irodájába.
 

A tenderen megvásárolt programok a paksi ipari parkba kerülnének, az új blokk építését bonyolító, orosz tulajdonú ASZE Mérnöki Vállalat Rt. irodájába.

„Menedzseljen akármekkora projekteket ezzel a felhő alapú, könnyen használható megoldással.” – ígéri a gyártó Oracle honlapján arról a Primavera nevű programról, amire most kiírták a tendert az oroszok. Az erről megjelent dokumentum szerint a maximális összeg, amit a négy, határozatlan ideig érvényes licenszű szoftverért, valamint az egy éven át történő frissítésekért és technológiai segítségért fizetnének, valamennyivel több mint 1 millió rubel, azaz átszámolva 4,645 millió forint.

A tendert kiíró, szeptember 16-án megjelent dokumentumból az kitűnik, hogy a pályáztató még 3 napig, szeptember 26-ig fogadja az ajánlatokat, majd végleges eredményt legkésőbb október 28-án hirdet.Még júniusban írtunk arról, hogy elkezdődött a felvonulási épületek kivitelezése, a leendő atomerőmű területén a projekt első szakaszában összesen több mint 80 kiszolgáló épület létesül, irodaházak, szerelőcsarnokok, raktárak épülnek.

Mindeközben a beruházásra 10 milliárd eurós hitelt nyújtó Vnyesekonombank magyarországi képviseletével szemben hónapokkal ezelőtt végrehajtást indított a NAV. A hivatal erről adótitokra hivatkozva nem nyilatkozhat, csupán annyit mondhat, hogy „amennyiben valamely adózó a (...) közzé tett listán szerepel, az ellene folyó adóvégrehajtást tényként kell kezelni”.

A Vnyesekonombank egyébként Oroszország legnagyobb fejlesztési intézménye, honlapja szerint 338 milliárd rubeles tőkével, 3275 milliárd rubel értékű eszközzel, 1330 milliárd rubeles hitelportfolióval, elnöke Dimitrij Medvegyev orosz kormányfő.

Ha a neve ismerős, az egyáltalán nem véletlen, hiszen annak idején 32 millió euróval hitelezte a Malévet, ezen felül azonban az akkori sajtóinformációk szerint összesen 120 millió euró értékben befektetett pénze ragadt bent.