3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

December 24-i zárvatartással és előrehozott béremeléssel készül a JYSK dán kiskereskedelmi lánc az év végére, az áruházi munkatársaknak pedig 2023 december elsejétől átlagosan 20 százalékkal emelkedik majd a fizetésük.

A JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én, ezzel segítve, hogy a munkatársak pihenni tudjanak a megfeszített ünnepi időszakban – áll a dán bútoráruházlánc lapunkhoz is eljuttatott közleményében. Kiemelik, a karácsonyig tartó pár hét az egyik legforgalmasabb időszak a kiskereskedelemben, ezért a JYSK-nél idén hatodik éve zárva tartanak az áruházak december 24-én. A JYSK áruházai december 22-én és 23-án lesznek nyitva, az ünnepek után pedig először december 27-én nyitnak ki – szól a felhívás a vevőkhöz.

„A retail üzletágunkban több mint 800 kollégánk van. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amiben a kollégák jól érzik magukat. Ezért idén hatodik éve december 24-én bezárnak az áruházaink, hogy a retailben dolgozó kollégák is otthon készülhessenek a karácsonyra és pihenhessenek egy rendkívül megfeszített időszak végén. A novemberi és decemberi hónapok a Black Friday és az ünnepi készülődés miatt ugyanis extra terhet jelentenek az üzletekben dolgozó kollégáknak”

– mondta Nyeste Ági, a JYSK Magyarországért, Görögországért és Ausztriáért felelős Head of HR managere.

A JYSK-nél jelenleg 94 üzletben dolgoznak a munkatársak, ezeknek a száma pedig még idén kettővel nő.

A JYSK úgy véli, a munkatársak megérdemlik a pihenést. Fotó: Pexels
A JYSK úgy véli, a munkatársak megérdemlik a pihenést. Fotó: Pexels

Az áruházlánc azt is közölte, decemberre béremeléssel is készül a JYSK, a januári emelést hozzák egy hónappal előrébb, így december 1-től átlagosan 20 százalékos béremeléssel számolhatnak az áruházi dolgozók. Emlékeztetnek, az elmúlt években több lépcsőben emelte meg a dolgozók fizetését a JYSK: 2022 januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Ezt követi majd a decemberi újabb átlagos 20 százalékos béremelés, ami azt jelenti, hogy 2022 januárja óta a JYSK áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt.

A JYSK 94 magyarországi áruházában, valamint az ecseri logisztikai központjában jelenleg több mint ezer munkavállalót foglalkoztat – írják.

A bútoráruházlánc előtt a Lidl, a Penny, a Rossmann és a Mountex is arról tájékoztatott, nem nyitnak ki szenteste napján.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!