<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A CBA-Baldauf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ugyanis június 30-án beolvad a Baldauf-Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-be – derül ki a cégközlönyből.

Az élelmiszeripari üzletláncot alapító, idén 78 éves Baldauf László tavaly májusban vonult vissza, értékesítve a CBA központi cégében, a CBA Kereskedelmi Kft.-ben meglévő részesedését az üzlettársainak a feleségével közösen tulajdonolt cégen keresztül. Arra, hogy ez Baldauf részéről nem egy hirtelen ötlettől vezérelt, hanem jó előre megtervezett lépés volt, az is utalt, hogy a részesedését eladó cég 2006 januárjában CBA-Baldauf Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-ként alakult, 2017 júliusában azonban nevéből elhagyta a CBA előtagot.

Nem szűnt meg a kapcsolat az alapítóvalNem szűnt meg a kapcsolat az alapítóval

Nem úgy az ugyancsak a Baldauf-házaspár által tulajdonolt CBA-Baldauf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amelynek saját tőkéje több mint 160 milliós mínuszba csúszott, amit a törvényi előírás értelmében orvosolni kell. Tőkeemelés helyett azonban Baldaufék idén márciusban úgy döntöttek, hogy a céget beolvasztják a CBA központi cégéből tavaly májusban kiszállt Baldauf-Invest Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Kft.-be.

A június 30-án megvalósuló beolvadást követően a Baldauf-Invest saját tőkéje – a cégbíróságnak benyújtott vagyonmérleg-tervezet szerint – közel 6 milliárd forint lesz, 2,76 milliárdos jegyzett tőke mellett. A 3,87 milliárdra rúgó kötelezettségei döntő hányada – csaknem 3,53 milliárd – rövid lejáratú, azaz egy éven belül esedékes.

A saját tulajdonú, valamint bérelt ingatlanokat bérbe adó és üzemeltető Baldauf-Invest nettó árbevétele és eredménye az utóbbi években igencsak ingadozott. A 2013-ban még 359 millió forintos nettó árbevétele 2015-ig 270 millió alá esett, hogy aztán elkezdjen növekedni, s 2017 végét már közel 394 millióval zárja. A cég adózott nyeresége tavalyelőtt 350 milliót tett ki, ami csaknem háromszor haladta meg az azt megelőző öt esztendő legmagasabb, 2013-ban elért profitját.

Azért Baldauf László kapcsolata nem szűnt meg teljesen a CBA-val. A Baldauf-Invest ugyanis másodmagával üzletrészt birtokol a 2014 novemberében alakult élelmiszer-kereskedő cégben, a CBA-Grand Gourmet Kereskedelmi és Vendéglátó Kft-ben. E cég az első évi, 2015-ös 316,6 millió forintos nettó árbevételét 2017-re több mint a három és félszeresére, 1,1 milliárdosra hízlalta.

(2019.04.10.14:23. Cikkünkben eredetileg tévesen szerepeltek a Baldauf-Invest nettó árbevételi és eredményadatai. A helyes adatok: 359 milliárd helyett 359 millió, 270 milliárd helyett 270 millió, 394 milliárd helyett 394 millió, 350 milliárd helyett 350 millió. A tévedésért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.)Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.