2p

Már ha lesz rá pénz. Százhalombatta önkormányzata mindenesetre feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le a város új, multifunkcionális csarnokának kivitelezéséhez.

A tender nyertesét most hozták nyilvánosságra az uniós közbeszerzési értesítőben, írja az Átlátszó.hu. A megbízás egy kétszintes, 1297 fő befogadására alkalmas, 3000 négyzetméter alapterületű, nemzetközi és hazai sportrendezvények tartására alkalmas létesítmény megépítéséről szól.

Hatmilliárdos sportcsarnok épülhet Százhalombattán, ha lesz rá pénz. Fotó: battanet.hu
Hatmilliárdos sportcsarnok épülhet Százhalombattán, ha lesz rá pénz. Fotó: battanet.hu

 A meglévő sportcsarnok megmarad, és az új csarnok bemelegítő-csarnokaként funkcionál majd sporteseményeken.

A beruházás eredetileg becsült összértéke mintegy 3,6 milliárd forint volt, de a kivitelezők végül mintegy 6 milliárd forintért vállalták a munkát. Vagyis a csarnok közel kétszer annyiba kerül majd, mint eredetileg tervezték.

A nyertes az EB Hungary Invest Kft.-Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. párosa lett, amely alvállalkozóként bevonta a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t.

Az EB Hungary Invest Kft az elmúlt években több (gyakran milliárdos tételű) állami megbízást kapott. 2012-ben még csak 600 millió forint volt a cég éves forgalma, ez azonban 2020-ra 12,5 milliárdra nőtt.

Az Átlátszó szerint a kft. tulajdonosa Erdei Zoltán József, akinek közös vállalkozása (5. ker Property Ingatlanforgalmazó Kft.) van azzal az Irtó Krisztiánnal, aki vezető beosztásban dolgozik például az EuroAszfalt Kft.-ben, amely több projektben is konzorciumi partnere a Mészáros és Mészáros Kft.-nek. A ZÁÉV pedig Mészáros Lőrinc egyik, milliárdokat profitáló cége.

Az ajánlatkérő feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le, a szerződés még nem lépett hatályba. A finanszírozás tervezett forrása az EMMI központi költségvetési forrás, vagyis egyelőre nincs pénz a beruházásra, írja a tényfeltáró portál.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!