<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Negyedéves gyorsjelentésével együtt közölte a Siemens, hogy kilép az orosz piacról. 

A német technológiai vállalat már a háború kirobbanásakor megállított minden új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységet és nemzetközi szállítást Oroszországba, a mostani döntéssel pedig minden ipari tevékenységét leállítja - áll a társaság közleményében.

Nehéz döntés volt. Fotó: SiemensNehéz döntés volt. Fotó: Siemens

Roland Busch, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari tevékenység leállításáról szóló döntést nehéz volt meghozni a munkatársak és a hosszú távú ügyfélkapcsolatok miatt egy olyan ország vonatkozásában, ahol a vállalat 170 éve aktív. 

A nemzetközi helyzet ellenére jól teljesítenek

A negyedéves gyorsjelentés pénzügyi részéből kiderül, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók, a Covid-járvány jelentette komplex környezet ellenére is jól teljesít a vállalat. A január 1. és március 31. közötti időszakban 16 százalékkal nőtt a bevétel, mely meghaladta 17 milliárd eurót.

A digitalizációra, az automatizációra és a fenntarthatóságra összpontosító megrendelési állomány 32 százalékkal bővült, 20,9 milliárd euróra. A profit 1,7 milliárd euróra rúgott. A vállalat egyúttal megerősítette korábbi várakozásait: a 2022-es pénzügyi évre 6-8 százalék közötti árbevételbővülést vár. A Siemens 2021-ben 62,3 milliárd euró árbevételt ért el - közölték. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.