TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Ez derül ki azokból a cégbejegyzésekből, amelyek szerint a propagandaminisztertől tavaly elvált Cecília rövid időn belül többször is le-, majd felvette a Rogán nevet. Magyarázat nincs e furcsa mozgásokra. Mindenesetre az üzletasszony a legjobb barátnőjével, Sarka Katával vitt két vállalkozása közül az egyikből közösen 150 millió forint osztalékot vett ki. A másik érdekeltségük 2019-es beszámolóját azonban még a koronavírus-járványra tekintettel szeptember 30-ára kitolt határidőre sem tették közzé.

Rogán Antal és Gaál Cecília 2006 őszén ismerkedett meg egymással. Egy évvel később házasodtak össze, s Gaál Antal korábbi MDF-es országgyűlési képviselő lánya a vezetékneve elé odabiggyesztette a férjéét. Frigyük tizenkét évig tartott, 2019 novemberében jelentették be, hogy elválnak. Erre nem sokkal később hivatalosan is sor került.

Hasított tavaly Rogán-Gaál Cecília (balról) és Sarka Kata médiavállalkozása. Fotó: Rogán Cecília/Instagram Hasított tavaly Rogán-Gaál Cecília (balról) és Sarka Kata médiavállalkozása. Fotó: Rogán Cecília/Instagram

Cecília azonban még egy jó ideig továbbra is Rogán-Gaál néven szerepelt, nemcsak a közösségi médiában, hanem a céges dokumentumokban. A nyilvánosan elérhető hivatalos adatbázisok tanúsága szerint a propagandaminiszter exe két társaságban tulajdonos. A reklámpiacon működő Nakama & Partners Kft.-ben a szavazati joga meghaladja az 50 százalékot, míg a világháló-portál szolgáltatást nyújtó Top News Hungary Kft.-ben minősített befolyással rendelkezik, ami legalább 75 százalékos tulajdoni hányadot jelent. Mindkét cég üzletrészén a volt miniszterfeleség az évek óta meglévő barátnőjével, Sarka Katával osztozik.

Idén július végén újra férjhez ment Cecília, Szendrei Dániel teniszezőhöz. Így mi sem tűnt természetesebbnek, minthogy megváljon az exe nevétől. Ez – mint azt lapunk elsőként kiszúrta – meg is történt. A cégbíróság mintegy három héttel az újabb igen kimondása előtt, július 2-án jegyezte be mindkét vállalkozásnál, hogy az üzletasszony újra Gaál Cecília Ágnes néven működik tovább. Más kérdés, hogy a közösségi médiában továbbra is Rogán-Gaálként szerepelt, vélhetően marketingszempontból. 

Aztán e téren alig néhány héttel ezelőtt rövid idő leforgása alatt meglepő változásokra került sor. A cégbíróság szeptember 14-én a Top News-nál és a Nakama & Partnersnél is azt jegyezte be, hogy a propagandaminiszertől való válása után csaknem tíz hónappal ismét Rogán-Gaál Cecília Ágnes néven fut tovább. Ám még ugyanaznap kiderült, hogy tévedés történhetett – legalábbis erre következtethettek a kívülállók abból, hogy még huszonnégy óráig sem élt a névcsere, amikor még ugyanazon a napon, vagyis szeptember 14-én a cégbíróság ismét a Gaál Cecília Ágnes nevet jegyezte be. 

Csakhogy következett az újabb csavar: egy héttel később, szeptember 21-én megint változás történt, Cecília vezetékneve előtt ismét megjelent a Rogán név. Egy héten belül immár másodszor. Ez azóta sem tűnt el, a cikkünk írásakor elérhető állapot szerint még mindig ez a helyzet.

A névváltoztatás törvényi indoklásától sem lehet okosabb az ember, kerülhet közelebb a névváltoztatási misztikum megfejtéséhez. A bejegyzések ugyanis a cégtörvény azon paragrafusa szerint történtek, miszerint „A természetes személyek nyilvántartását vezető szerv értesítése alapján automatikusan, vagy a természetes személyek nyilvántartásából történő cégbírósági adatigénylés útján hivatalból jegyzi be a cégjegyzékbe a 38. § (3) bekezdése szerinti kapcsolati kóddal rendelkező természetes személy cégjegyzékben szereplő természetes személyazonosító adatainak és lakcímének változását.” Személyazonosító adatnak a családi és utónév, a leánykori név, a nem, a születési hely és idő, az anya leánykori családi és utóneve, a lakóhely, a tartózkodási hely, a társadalombiztosítási azonosító jel számít. Cecília lakcíme pedig évek óta nem változott, az egy, Budapest XII. kerületi, Felhő utcai ingatlanra mutat.

A furcsa névváltoztatásokhoz képest eltörpül az a furcsaság, hogy a barátnők a két érdekeltségük közül csak az egyik, a Top News 2019-es beszámolóját tették közzé. A Nakamáét nem, noha már a leadás szeptember 30-ai határideje is már egy könnyítés volt a hazai cégeknek, a koronavírus-járványra tekintettel kaptak négy hónap laufot a szokásos május 31-ei határidőhöz képest a kötelezettségük teljesítésére.

Így be kell érnünk a Top News tavalyi adataival. Ezek azt mutatják, hogy a 2018 karácsonya előtt néhány nappal indult médiavállalkozás az első teljes üzleti évét 246,7 millió forint árbevétel mellett meglepően nagy, 151 millió forintos adózott nyereséggel zárta. Amelyet Rogán-Gaál Cecília Ágnes és Sarka Kata csaknem teljes egészében ki is vették osztalékként, egészen pontosan 150 milliót, s mindössze 1 millió 36 ezer forintot hagytak a cégben, illetve tették ezt az összeget annak eredménytartalékába.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.