2018. július 17. 15:19
mfor.hu

A továbbiakban a Mr. Funk Kft. üzemelteti a The Donut Library fánkozókat.

Nem csak Mészáros Lőrincnek jutott édes beszerzés a mai napra: Vajna Tímea fánkozója, a Mr. Funk befalta riválisát, a The Donut Libraryt. A fejleményről a 24.hu számolt be a TDL facebookos közleménye alapján.

"A The Donut Library korábbi tulajdonosai nem kívánták tovább működtetni az évek óta sikeresen működő vállalkozást, a bezárásra ítélt mindhárom üzlet üzemeltetését új tulajdonos vette át. A The Donut Library Kft. új gazdája a Mr. Funk Kft., amelyet továbbra is Vajna Tímea Gomez Norberttel közösen irányít. A fánkboltok változatlanul The Donut Library-ként működnek tovább, a fánkok az eddigi megszokott minőségben különleges recepttel készülnek."

- szól a most gazdát cserélt fánkozó közleménye. A bejelentésre elég paprikás hangulatú kommentek érkeztek egyébként, a TDL-kedvelők szemlátomást egyöntetűen bojkottálni akarják az üzleteket a tulajdonosváltás miatt.A legfőbb különbség a két édességbolt között egyébként az, hogy a Donut Library évről évre sikeresebb tudott lenni, árbevétele 2013 óta a kezdeti 24,7-ről 2017-re 137,3 millió forintra nőtt, míg a Mr. Funk az alakulástól kezdve veszteséges volt. Vajnáné fánkozója 2016-hoz képest ugyan tavaly megnyolcszorozta árbevételét, mely így 22-ről 184 millióra nőtt, ám közben a költségek és az adófizetés után az előző évi 70 milliós veszteség kettő és félszeresére, azaz 168 millióra nőtt.