<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kétmilliárdért vette meg Orbán Viktor barátja a 3,6 milliárdos mátrai szállodát, hogy aztán továbbpasszolja Tiborcz Istvánnak. Az adósságok eltűntetése igazi csapatmunka volt, a Quastor-kisbefektetők kártalanítása kevésbé volt fontos, mint hogy jó áron kerüljön NER-tulajdonba a hotel.

A négycsillagos mátraházi Lifestyle Hotel megszerzésének részleteit vizsgálja meg a 24.hu írása. Mészáros Lőrincéknek nem jelentett gondot az adósság, sem a bűnűgyi zár alól való feloldás sem. Az ügylet vége az lett, hogy a Quaestor-cégeknek nagyjából 1,5 milliárd forinttal tartozó szálloda adósságát 80 millió forintért értékesítették, így ennyivel kevesebb jutott a csődbe ment cégcsoport ügyfeleinek kártalanítására - és ennyivel több maradt Mészáros, majd a tőle a hotelt megszerző Tiborcz István zsebében.

A szálloda a BDPST Zrt., azaz Tiborcz István tulajdonába kerüléséről még októberben adtunk hírt, de a 24.hu által most megszerzett dokumentumok arról tanúskodnak, hogy az ügylet kedvező kimeneteléhez a Quaestor felszámolóinak jóindulata is kellett.

A szálloda ugyanis két Quaestor-cégnek is tartozott körülbelül másfél milliárd forinttal. Ezt az adósságot – amelynek visszafizetése esetén akár a Quaestor-csőd károsultjainak részbeni kártalanítása is megtörténhetett volna – azonban a felszámolók kevesebb mint 6 százalékos áron, körülbelül 80 millió forintért értékesítették, összegzi a 24.hu az eredményt.

A történetben kucsszerepet játszó Sonten Kft. ezután abba is belement, hogy a Mészáros-féle Hunguest Hotel cége valódi árverés nélkül szerezze meg az értékes ingatlant, hogy aztán annak fejlesztésére egy 819 millió forintos támogatást is kapjon a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, mielőtt eladta volna a szállodát Tiborcz István cégének, a BDPST Groupnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.