2018. június 6. 11:47
mfor.hu

Nem sikerült megmenteni Simicska Lajos lapját.

Csütörtökön jelenik meg utoljára nyomtatott formában a Heti Válasz, jelentette be Borókai Gábor főszerkesztő az újság honlapján.

"A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek."

- fogalmazott Borókai.

A Heti Válasz tulajdonosa, Simicska Lajos finanszírozási problémákra hivatkozva áprilisban hátrált ki a Hír TV kivételével minden médiabeli érdekeltségéből: bezárt a Magyar Nemzet napilap és a Lánchíd Rádió is. A Heti Válasz kapott némi haladékot, hogy új tulajdonost találjon magának, ez az időszak eddig tartott.

A kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A gárda bízik abban, hogy lesz még folytatása a nyomtatott történetnek is, addig azonban - jövő héttől tehát - az újság csak elektronikus formában, a Digitalstand.hu-n lesz elérhető.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.