2018. június 6. 11:47
mfor.hu

Nem sikerült megmenteni Simicska Lajos lapját.

Csütörtökön jelenik meg utoljára nyomtatott formában a Heti Válasz, jelentette be Borókai Gábor főszerkesztő az újság honlapján.

"A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek."

- fogalmazott Borókai.

A Heti Válasz tulajdonosa, Simicska Lajos finanszírozási problémákra hivatkozva áprilisban hátrált ki a Hír TV kivételével minden médiabeli érdekeltségéből: bezárt a Magyar Nemzet napilap és a Lánchíd Rádió is. A Heti Válasz kapott némi haladékot, hogy új tulajdonost találjon magának, ez az időszak eddig tartott.

A kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A gárda bízik abban, hogy lesz még folytatása a nyomtatott történetnek is, addig azonban - jövő héttől tehát - az újság csak elektronikus formában, a Digitalstand.hu-n lesz elérhető.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!