2020. január 7. 14:50

Az utóbbi tíz hónapon belül immár a negyedik alkalommal volt kénytelen fellépni az adóhatóság, mert a szóban forgó társaság, a New Media Service Kft. nem fizette be időben az adóját.

Rosszul indult az új év a New Media Service Kft. számára. A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya már január 2-án végrehajtást rendelt el a cég ellen. Ilyet az adóhatóság akkor tesz, ha egy társaságnak adó-, járulék- és illetéktartozása keletkezik, de a NAV kompetenciájába tartozik azon köztartozások, igazgatási és bírósági szolgáltatási díjak (például parkolási bírságok) behajtása is, amelyekre a törvény az adók módjára történő behajtást rendel el.

Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook

A NAV-ot köti az adótitok, az Mfor.hu megkeresésére azonban a New Wave Service Kft.-t közvetve, a Magyar Stratégiai Zrt.-n keresztül tulajdonló Matolcsy Ádám elmondta, hogy „az év végi szabadságolások miatt két nap késéssel fizette ki a cég a járulékokat, ezért jelent meg a cégbíróságon ez a hír. Azóta természetesen orvosoltuk a hibát és így már nincs végrehajtás a céggel szemben.”

Azt, hogy milyen típusú és mekkora összegű járulékról volt szó, nem közölte. Érzékeltetésül: a 2018-as évét 287,6 millió forintos nettó árbevétel mellett közel 27 milliós nyereséggel zárta, 37 milliós saját tőkével rendelkezett, miközben 25 főt foglalkoztatott.  

Rövid időn belül ez már a negyedik hasonló mulasztás, amelyeket durván három havonta követett el a társaság ­– derül ki az Opten nyilvánosan elérhető céginformációs adatbázisából. Eszerint a New Wave Service Kft. tavaly márciusban, júniusban és szeptemberben is felkerült a NAV-végrehajtás alatt állók listájára. Igaz, mindegyik alkalommal csak rövid ideig, mivel a mostanihoz hasonlóan hamar rendezték a tartozásukat. Érdekes, hogy Matolcsy Ádám lapunknak adott korábbi tájékoztatása szerint a legutóbbi, szeptember 3-án indított végrehajtást is a szabadságok (akkor éppen a nyári) miatt elmaradt adófizetés idézte elő.

A New Wave Service Kft.-t 2015 áprilisában még napilap kiadására, 3 millió forinttal hozta létre a Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. Az alapítás céljára 2016-ban derült fény, amikor a később ugyancsak a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdonába került New Wave Media Kft. megvásárolta az Origo hírportált működtető céget a Magyar Telekomtól. A New Wave Service Kft. profilját 2017 októberében számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenységre változtatta.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.