3p

Az utóbbi tíz hónapon belül immár a negyedik alkalommal volt kénytelen fellépni az adóhatóság, mert a szóban forgó társaság, a New Media Service Kft. nem fizette be időben az adóját.

Rosszul indult az új év a New Media Service Kft. számára. A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya már január 2-án végrehajtást rendelt el a cég ellen. Ilyet az adóhatóság akkor tesz, ha egy társaságnak adó-, járulék- és illetéktartozása keletkezik, de a NAV kompetenciájába tartozik azon köztartozások, igazgatási és bírósági szolgáltatási díjak (például parkolási bírságok) behajtása is, amelyekre a törvény az adók módjára történő behajtást rendel el.

Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook
Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook

A NAV-ot köti az adótitok, az Mfor.hu megkeresésére azonban a New Wave Service Kft.-t közvetve, a Magyar Stratégiai Zrt.-n keresztül tulajdonló Matolcsy Ádám elmondta, hogy „az év végi szabadságolások miatt két nap késéssel fizette ki a cég a járulékokat, ezért jelent meg a cégbíróságon ez a hír. Azóta természetesen orvosoltuk a hibát és így már nincs végrehajtás a céggel szemben.”

Azt, hogy milyen típusú és mekkora összegű járulékról volt szó, nem közölte. Érzékeltetésül: a 2018-as évét 287,6 millió forintos nettó árbevétel mellett közel 27 milliós nyereséggel zárta, 37 milliós saját tőkével rendelkezett, miközben 25 főt foglalkoztatott.  

Rövid időn belül ez már a negyedik hasonló mulasztás, amelyeket durván három havonta követett el a társaság ­– derül ki az Opten nyilvánosan elérhető céginformációs adatbázisából. Eszerint a New Wave Service Kft. tavaly márciusban, júniusban és szeptemberben is felkerült a NAV-végrehajtás alatt állók listájára. Igaz, mindegyik alkalommal csak rövid ideig, mivel a mostanihoz hasonlóan hamar rendezték a tartozásukat. Érdekes, hogy Matolcsy Ádám lapunknak adott korábbi tájékoztatása szerint a legutóbbi, szeptember 3-án indított végrehajtást is a szabadságok (akkor éppen a nyári) miatt elmaradt adófizetés idézte elő.

A New Wave Service Kft.-t 2015 áprilisában még napilap kiadására, 3 millió forinttal hozta létre a Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. Az alapítás céljára 2016-ban derült fény, amikor a később ugyancsak a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdonába került New Wave Media Kft. megvásárolta az Origo hírportált működtető céget a Magyar Telekomtól. A New Wave Service Kft. profilját 2017 októberében számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenységre változtatta.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!