TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az utóbbi tíz hónapon belül immár a negyedik alkalommal volt kénytelen fellépni az adóhatóság, mert a szóban forgó társaság, a New Media Service Kft. nem fizette be időben az adóját.

Rosszul indult az új év a New Media Service Kft. számára. A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya már január 2-án végrehajtást rendelt el a cég ellen. Ilyet az adóhatóság akkor tesz, ha egy társaságnak adó-, járulék- és illetéktartozása keletkezik, de a NAV kompetenciájába tartozik azon köztartozások, igazgatási és bírósági szolgáltatási díjak (például parkolási bírságok) behajtása is, amelyekre a törvény az adók módjára történő behajtást rendel el.

Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook Matolcsy Ádám. Fotó: Facebook

A NAV-ot köti az adótitok, az Mfor.hu megkeresésére azonban a New Wave Service Kft.-t közvetve, a Magyar Stratégiai Zrt.-n keresztül tulajdonló Matolcsy Ádám elmondta, hogy „az év végi szabadságolások miatt két nap késéssel fizette ki a cég a járulékokat, ezért jelent meg a cégbíróságon ez a hír. Azóta természetesen orvosoltuk a hibát és így már nincs végrehajtás a céggel szemben.”

Azt, hogy milyen típusú és mekkora összegű járulékról volt szó, nem közölte. Érzékeltetésül: a 2018-as évét 287,6 millió forintos nettó árbevétel mellett közel 27 milliós nyereséggel zárta, 37 milliós saját tőkével rendelkezett, miközben 25 főt foglalkoztatott.  

Rövid időn belül ez már a negyedik hasonló mulasztás, amelyeket durván három havonta követett el a társaság ­– derül ki az Opten nyilvánosan elérhető céginformációs adatbázisából. Eszerint a New Wave Service Kft. tavaly márciusban, júniusban és szeptemberben is felkerült a NAV-végrehajtás alatt állók listájára. Igaz, mindegyik alkalommal csak rövid ideig, mivel a mostanihoz hasonlóan hamar rendezték a tartozásukat. Érdekes, hogy Matolcsy Ádám lapunknak adott korábbi tájékoztatása szerint a legutóbbi, szeptember 3-án indított végrehajtást is a szabadságok (akkor éppen a nyári) miatt elmaradt adófizetés idézte elő.

A New Wave Service Kft.-t 2015 áprilisában még napilap kiadására, 3 millió forinttal hozta létre a Matolcsy Ádám tulajdonában lévő Magyar Stratégiai Zrt. Az alapítás céljára 2016-ban derült fény, amikor a később ugyancsak a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdonába került New Wave Media Kft. megvásárolta az Origo hírportált működtető céget a Magyar Telekomtól. A New Wave Service Kft. profilját 2017 októberében számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenységre változtatta.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.