<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Hiánypótlást kért a Paks II. Atomerőmű Zrt-től az OAH az építkezés megindításának szempontjából legfontosabb engedélyeztetési kérelem ügyében.

A Paks II. Atomerőmű Zrt. 2020. június 30-án nyújtotta be az új atomerőművi blokkok létesítésére vonatkozó kérelmét. Az Országos Atomenergia Hivatalnak 12 hónap állt rendelkezésére a létesítési engedélyezési eljárás lefolytatására, amelyet 3 hónappal a törvényi kereteknek megfelelően meghosszabbított – áll a hivatal közleményében.

Mint írják, a benyújtott dokumentáció több tekintetben rendkívül alapos, ugyanakkor azért, hogy a hatóság meg tudjon győződni valamennyi követelmény maradéktalan teljesüléséről, néhány területen további értékelésre, elemzésre van szükség, figyelembe véve a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség a létesítési engedélyezési eljárással párhuzamosan lefolytatott missziójából származó ajánlásokat.

Ennek érdekében az Országos Atomenergia Hivatal az engedélyezési eljárásban további hiánypótlást rendel el.

- tették hozzá.

A hiánypótlásról szóló döntés tükrében érthető, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a heti Kormányinfón miért nem válaszolt határozott igennel lapunk azon kérdésére, miszerint tartható-e az új blokkok átadásának többször módosított, legutóbb 2029-ben megállapított határideje. Ehelyett a miniszter úgy fogalmazott, hogy „meglátjuk”.

Nemrég érkezett új vezető a hivatalhoz

2021. szeptember 29-i hatállyal Orbán Viktor miniszterelnök az innovációért és technológiáért felelős miniszter javaslatára kinevezte Kádár Andrea Beatrixet az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójává – áll az OAH közleményében. A kinevezésről szóló döntés egyébként a szeptember 29. dátumú Magyar Közlönyben jelent meg.

Kádár Andrea 2014 óta dolgozott energiapolitikáért felelős helyettes államtitkárként, és egyebek mellett a Paks II projekthez kapcsolódó jogszabályi keret megteremtésében, hazai és uniós egyeztetésében is a Portfolio cikke szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.