1p

Nem valósul meg ugyanis az a cél, nevezetesen a T-Systems megvásárlása, amelyre a a Jászai Gellért fő tulajdonában lévő és általa irányított informatikai cég fordította volna a kötvények értékesítéséből befolyó 30 milliárd forintot. 

A Scope Ratings GmbH a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kérésére cselekedett - olvasható a német hitelminősítő közleményében. Ebből egyúttal az is kiderül, hogy megerősítette a 4iG-ra, mint potenciális kötvénykibocsátóra tavaly október végén adott BB- minősítését, stabil kilátással, miután kedvezően ítéli meg az informatikai cég üzleti és pénzügyi kockázatait.

A Scope tájékoztatása szerint a 4iG más célra egyelőre nem tervez olyan növekedési kötvényt kibocsátani, amelyből az MNB a tavaly július 1-jén elindult programja keretében összesen 70 százalékot, maximum 20 milliárd forintnyit vásárolna - 50 százalékot azok kibocsátásakor, 20 százalékot a másodlagos forgalomban. Mindazonáltal a cég terjeszkedni kíván, amelyhez majd kötvénykibocsátás révén vonhat be forrást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!