TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Bár Kuna Tibor reklámcégei júniusban kiestek a kormányközeli pixisből, hó elején az állami lottótársaságtól még csurrant-cseppent valami a Young & Partnersnek.

Június 21-én számolt be arról a 444, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a sokmilliárd összértékű szerződések megkötése után hirtelen rájött, hogy Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégei megsértették a közbeszerzési törvényt, ezért felmondták a szerződéseket. Noha, a Közbeszerzési Hatóság már június 6-án meghozta a közbeszerzésből történő kizárásról szóló döntéseket.

Kunának ráadásul az ügyészség is "nekiesett", akire letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kértek. A Zoom cikke szerint a hatóság úgy véli, az Kuna Tibor csökkenteni akarta a 5,5 milliárdos szerencsejátékos szerződésben is érintett Young & Partners nevű cégét terhelő adókötelezettséget, ezért megállapodtak, hogy fiktív számlákat vásárol V. Attila első rendű vádlott hálózatától.

Kuna Tibor Kuna Tibor

Mindezek ellenére a Szerencsejáték Zrt. az utolsó napokban még néhány feladatot a társaságra bízott. A lottócég honlapján közzétett szerződéslista szerint ugyanis 3 szerződést is kötettek a Young & Partnerssel összesen 293,5 millió forint értékben. Ráadásul mindezt úgy, hogy a Szerencsejátéknak élő, 5,5 milliárd forintos keretszerződése van Kuna Tibor másik cégével, a Trinity Communications Kft.-vel "integrált marketing- és kommunikációs feladatokra" vonatkozóan. Ebbe pedig nyilván nem férnek bele sem céges rendezvények, sem kitelepülések megszervezése.

A legzsírosabb szerződést június 13-án kötötték meg a Young & Partnersszel "az ország legnagyobb Tippmix Fogadópontja kitelepüléshez kapcsolódó installáció gyártása és üzemeltetése" tárgyában nettó 150 millió forintra. A kitelepüléshez kapcsolódva a "szurkolói aktivitások, promóciók lebonyolítására" még nettó 134,565 millió forintot fizettek a lista szerint Kuna cégének. Mindkét szerződés a foci-vb végéig, július 15-ig szólt.

A harmadik kontraktust még június első napján írták alá és június 3-ig szólt, ennek értelmében nettó 8,98 millió forintért a gyereknapi vállalati rendezvényeket kellett megszervezni Budapesten és vidéken.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.