Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Bár Kuna Tibor reklámcégei júniusban kiestek a kormányközeli pixisből, hó elején az állami lottótársaságtól még csurrant-cseppent valami a Young & Partnersnek.

Június 21-én számolt be arról a 444, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a sokmilliárd összértékű szerződések megkötése után hirtelen rájött, hogy Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégei megsértették a közbeszerzési törvényt, ezért felmondták a szerződéseket. Noha, a Közbeszerzési Hatóság már június 6-án meghozta a közbeszerzésből történő kizárásról szóló döntéseket.

Kunának ráadásul az ügyészség is "nekiesett", akire letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kértek. A Zoom cikke szerint a hatóság úgy véli, az Kuna Tibor csökkenteni akarta a 5,5 milliárdos szerencsejátékos szerződésben is érintett Young & Partners nevű cégét terhelő adókötelezettséget, ezért megállapodtak, hogy fiktív számlákat vásárol V. Attila első rendű vádlott hálózatától.

Kuna Tibor
Kuna Tibor

Mindezek ellenére a Szerencsejáték Zrt. az utolsó napokban még néhány feladatot a társaságra bízott. A lottócég honlapján közzétett szerződéslista szerint ugyanis 3 szerződést is kötettek a Young & Partnerssel összesen 293,5 millió forint értékben. Ráadásul mindezt úgy, hogy a Szerencsejátéknak élő, 5,5 milliárd forintos keretszerződése van Kuna Tibor másik cégével, a Trinity Communications Kft.-vel "integrált marketing- és kommunikációs feladatokra" vonatkozóan. Ebbe pedig nyilván nem férnek bele sem céges rendezvények, sem kitelepülések megszervezése.

A legzsírosabb szerződést június 13-án kötötték meg a Young & Partnersszel "az ország legnagyobb Tippmix Fogadópontja kitelepüléshez kapcsolódó installáció gyártása és üzemeltetése" tárgyában nettó 150 millió forintra. A kitelepüléshez kapcsolódva a "szurkolói aktivitások, promóciók lebonyolítására" még nettó 134,565 millió forintot fizettek a lista szerint Kuna cégének. Mindkét szerződés a foci-vb végéig, július 15-ig szólt.

A harmadik kontraktust még június első napján írták alá és június 3-ig szólt, ennek értelmében nettó 8,98 millió forintért a gyereknapi vállalati rendezvényeket kellett megszervezni Budapesten és vidéken.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.