<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Laptop Mag idei notebook-toplistája szerint az egykor abszolút uralkodó gépek képtelenek megújulni, és egyre lejjebb csúsznak a rangsorban.

Idén is összeállította éves notebook-toplistáját a hordozható számítógépekkel foglalkozó szaklap, a Laptop Mag. Az aktuális top 10 pedig azt mutatja, ami alig pár éve még elképzelhetetlen lett volna: komoly lejtőre került a MacBook. Az Apple kultikus gépe a tavaly zuhant az elsőről az ötödik helyre, ezt sikerült még lerontani, és most a hetedik helyen tanyáznak az almás laptopok.Az Apple gépei kapcsán azt írja a Laptop Mag, hogy a brand szemlátomást már nem koncentrál annyira a notebookokra, innovációnak már nyoma sincs a termékekben, de még a design-on sem csavartak. Viszont náluk a legjobb az ügyfélszolgálat. Az Apple-t a trónjáról tavaly letaszító Lenovo idén ismételni tudott, köszönhetően a remek gépeknek, de náluk az ügyfélszolgálat minősége romlott, így épp, hogy csak meg tudták előzni a HP-t és a Dellt.

hirdetésA lap tesztjén 100 pontot lehet minden gyártónak gyűjteni öt kategóriában: pontozzák a designt (itt 15 pont szerezhető maximálisan), az ügyfélszolgálati minőséget és a garanciát (max 20 pont), az innovációt (max 10 pont), az ár-érték arányt és választékot (max 15 pont), de a legnagyobb súllyal az egyes modellek kritikái esnek latba (max 40 pont). A Laptop Mag minden gyártónál a megelőző év februárja és az aktuális február között piacra dobott notebookok tesztjeinek eredményeit aggregálja, ez a részpontszám a Lenovonál 38 lett, ami az abszolút legmagasabb idén, az Apple modelljei viszont csak 33-at kaptak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.