Csendesen indult a hét a tőzsdén


A BUX 32 854,26 ponton zárt hétfőn, a pénteki 32 855,87 pontos történelmi csúcs közelében.

A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest. Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: nem volt jelentős elmozdulás a magyar tőzsdén hétfőn, kiegyenlítették egymást a nagyobb papírok árfolyamváltozásai, egyebek mellett a Richter jelentősebb, 0,8 százalékos csökkenése és az OTP mintegy 0,5 százalékos emelkedése. A nemzetközi piacok kicsit nagyobb mínuszokban vannak, kivéve a londoni tőzsdét, amely emelkedni tudott a font árfolyamának erősödése miatt - mondta. Úgy vélte, a frissen közölt külkereskedelmi adatoknak nem sok hatása volt a forint napi árfolyamára.

A Mol 0,07 százalékkal 21 000 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 0,57 százalékkal 8650 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 0,20 százalékkal 510 forintra csökkent, a Richter-papírok árfolyama 0,85 százalékkal 6434 forintra esett.

MTI 
Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
5 festményt több mint negyedmilliárdért vesz a Miniszterelnökség5 festményt több mint negyedmilliárdért vesz a Miniszterelnökség

"A Miniszterelnökség új székhelyének ornamentumaként" szolgálnak majd.

.
hirdetés
elrejt
 
.